Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 16

A.Sysas apie G.Kildišienę: Seimo nariai turėjo pasimokyti iš B.Vėsaitės

Seimo nariai jau turėjo pasimokyti iš socialdemokratės Birutės Vėsaitės, kai ji buvo priversta atsistatydinti iš ūkio ministrės pareigų po to, kai skrido privačiu lėktuvu, sako „valstiečių“ koalicijos partnerės Socialdemokratų partijos vienas lyderių Algirdas Sysas.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas ir Birutė Vėsaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Geriausia, kai politikai laikosi toliau nuo verslo struktūrų. Jau turėjo visi Seimo nariai pasimokyti iš mano už gerus darbus nukentėjusios kolegės Birutės Vėsaitės, kai ji skrido privačiu lėktuvu“, – BNS pirmadienį sakė A.Sysas.

Taip jis komentavo faktą, kad Seimo narė „valstietė“ Greta Kildišienė naudojasi „Agrokoncerno“ automobiliu. Koncerno savininkas yra šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Buvusi ūkio ministrė B.Vėsaitė 2013 metais buvo priversta atsistatydinti BNS pranešus, kad ji komandiruotėn į Kazachstaną skrido bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu. „Arvi“ tuo metu derėjosi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos valdymo sutarties.

„Tai buvo pamoka ir ji turėtų būti visiems. Kiekvienas Seimo narys turėtų galvoti prieš kažką darydamas“, – sakė A.Sysas.

Pasak R.Karbauskio, „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu G.Kildišienės vairuojamą „Range Rover“ nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui. Pastarasis, anot jo, teisėtais būdais leidžia juo naudotis Seimo narei G.Kildišienei. Kaip dažnai parlamentarė naudojasi šiuo automobiliu, „valstiečių“ lyderis sakė nežinantis.

Pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pranešė, jog prašo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) paaiškinti, ar G.Kildišienei reikėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu.

G.Kildišienė teigia privačių interesų deklaraciją užpildžiusi pagal numatytus reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius