Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 12

A.Kubilius: artimu laiku į TVF nesikreipsime

Premjeras Andrius Kubilius, duodamas interviu Lietuvos radijui, dar kartą tikino, kad artimu laiku Vyriausybė neketina kreiptis į Tarptautinį valiutos fondą (TVF).
Prieš rinkimus Andrius Kubilius nekalbėjo nei apie PVM didinimą, nei apie lengvatų naikinimą, nei apie neįžvelgiamas krizės gelmes.
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jau kokius 35 kartus esu kartojęs, kad šiandien dar nesikreipiame į TVF ir rytoj neplanuojame, šiandien nemažiname pensijų ir rytoj neplanuojame mažinti“, – „Lietuvos radijui“ sakė A.Kubilius. Jis taip pat tikino, kad pensininkai nežinia iš kur nugirdo, jog taupoma bus pensijų sąskaita. Premjeras sakė, kad kol kas pensijų sąskaita nėra taupoma ir nebus taupoma.

Tačiau kartu jis sakė suprantąs žmonių nerimą ir kad jis, matyt, yra pagrįstas, nes žmonės supranta, kokioje sunkioje ekonominėje situacijoje dabar yra Lietuva ir kad Vyriausybė privalo ieškoti būdų, kaip sutaupyti ir sutvarkyti finansų sistemą.

Pirmadienį TV3 televizija paskelbė, neva TVF nurodė, kad skolinantis iš jo Lietuvai tektų pensijas ir kitas socialines išmokas mažinti 15 procentų, taip pat perpus trumpinti motinystės atostogas.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius