Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 29

A.Kubilius VSD problemų sprendimo sako nesiejąs su P.Malakausku

Valdančiųjų konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius antradienį pareiškė Valstybės saugumo departamento (VSD) problemų sprendimo tiesiogiai nesiejąs su departamento vadovo Povilo Malakausko galimu pakeitimu.
P.Malakauskas
P.Malakauskas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Ministro pirmininko teigimu, siekiama, kad būtų išspręstos sisteminės VSD veiklos problemos, kurios buvo įvardytos parlamentui atlikus išsamų įstaigos veiklos tyrimą, ypač dėl VSD santykių su valdžios institucijomis.

„Deja, tenka konstatuoti, kad didelė dalis tų įvardytų problemų iki šiol nebuvo išspręstos. Tai kelia visiškai suprantamą nepasitenkinimą Seime ir tos problemos vienaip ar kitaip turėtų būti sprendžiamos. To nesieju su VSD vadovo personalija“, – Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad „dėl personalinių dalykų visų pirma sprendžia prezidentė pagal galiojančius įstatymus“ ir „jos nuomonė šiuo atveju yra ypač svarbi“.

„Svarbiau išspręsti sistemines problemas, o personaliniai dalykai nesutvarkius sisteminių problemų nieko neišsprendžia“, – sakė A.Kubilius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį sakė, jog teiks VSD reformą, tačiau kol kas neatskleidžia, ar atleis VSD generalinį direktorių P.Malakauską.

„VSD dirba nepatenkinamai, šitą sakiau visą laiką. VSD būtina depolitizuoti, kad politikai negalėtų daryti įtakos tiesiogiai šios institucijos, kuri yra labai svarbi, darbui. Tokią reformą ruošiuosi teikti ir daryti, o personalijų klausimai bus sprendžiami tos reformos rėmuose“, – antradienį lankydamasi Jonavos rajone esančioje motorizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis vilkas“ žurnalistams sakė šalies vadovė.

Tuo metu VSD vadovas P.Malakauskas departamento veiklą sakė vertinantis puikiai.

Šią savaitę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) balsuos dėl nutarimo projekto, kuriuo būtų kreipiamasi į prezidentę D.Grybauskaitę, Valstybės gynimo tarybą ir Seimo pirmininkę Ireną Degutienę dėl to, kad VSD vadovas atsisako vykdyti parlamento nutarimą ir pateikti 12 operatyvinių pažymų. Tokiu būdu, anot projekto, parlamentinė VSD kontrolė atsidūrė aklavietėje. Tuo pačiu keliamas klausimas dėl P.Malakausko galimybių likti VSD generalinio direktoriaus poste. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius