Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 24

A.Nedzinskas nepanoro tetėno lašinių

Seimo narį Antaną Nedzinską apkaltinęs nebūtais dalykais ir pabūgęs laukiančios atsakomybės buvęs jo giminaitis bandė savo kailį gelbėti lašiniais ir atsiprašymu.
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Seimo narys A.Nedzinskas pirmadienį LŽ patvirtino, kad praėjusį penktadienį į Seimą buvo atbildėjęs Justinas Beleška. Lydimas filmavimo kamerų buvęs giminaitis perdavė A.Nedzinskui pareiškimą, kuriame teigė niekada nesiskolinęs iš jo pinigų (jis vakar perduotas policijai), ir bandė įbrukti maišelį su medumi, lašiniais ir dešra. „Nepriėmiau jo atsiprašymo, manau, jei žmogus nori nuoširdžiai atsiprašyti, renkasi ne tokią formą. Esu apšmeižtas, tegul galutinį žodį šioje istorijoje tars teismas", – pirmadienį teigė A.Nedzinskas.

Neapsikęsdamas nepagrįstų kaltinimų, kad neva negrąžinantis 10 tūkst. litų skolos, kurių neva reikėję jo rinkimų kampanijai, A.Nedzinskas kreipėsi į policiją.

Ne pirmas kartas

„Tai jau trečias kartas, kai policijos pareigūnams tenka aiškintis piliečio J.Beleškos turtines pretenzijas. Pirmuosius du kartus jos buvo reiškiamos A.Nedzinsko artimiesiems, o trečiąjį – jam pačiam“, – LŽ teigė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Simona Ludavičiūtė.

Pirmuoju taikiniu J.Beleška pasirinko buvusią žmoną. „Kai prieš keletą metų J.Beleškos šeima iširo, vyras oficialiai pareiškė neturintis jokių pretenzijų dėl turto buvusiai žmonai“, – pasakojo S.Ludavičiūtė. Tačiau praėjusių metų vasarą jis ėmė reikalauti iš buvusios sutuoktinės 10 tūkst. litų. „Nesijaučiau jam skolinga, todėl net neketinau grąžinti kokių nors mistinių skolų. Vieno kambario butą ir seną „VW Golf“, dar mums gyvenant santuokoje, nusipirkau už pinigus, gautus pardavus butą, įsigytą iki santuokos su J.Beleška. Kad neturi pretenzijų į šį turtą jis patvirtino raštu“, – pasakojo pavardės nenorėjusi viešinti moteris.

Nusitaikė į A.Nedzinsko motiną

Nepavykus įgyvendinti savo kėslų, J.Beleška nusižiūrėjo kitą taikinį – buvusios žmonos seserį Alytaus Panemunės vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoją, poetę Stasę Nedzinskienę, Seimo nario motiną. Atvažiavęs pas Nedzinskus, vyras vėl reikalavo neva jam priklausančių pinigų. Tik šį kartą jis atsivežė dar ir plakatėlį, kuriame buvo priklijuota buvusios sutuoktinės nuotrauka su visokiais žeminančiais užrašais. Nieko nepešęs ir šį sykį, J.Beleška nenuleido rankų. Su tuo pačiu plakatėliu jis nubildėjo ir pas senutę buvusią uošvę. Šiai ėmė postringauti, kokios nedorėlės jos dukros. „Po J.Beleškos apsilankymo močiutė buvo labai sukrėsta“, – prisiminė S.Nedzinskienė. Tada ir atsirado pareiškimai policijai, kad sudrausmintų nežinia kokių pinigų ieškantį vyrą. „Gavome atsakymą, jog J.Beleškos elgesyje yra nusikalstamos veikos požymių, bet į teismą turime kreiptis privataus kaltinimo tvarka“, – teigė A.Nedzinsko motina.

Trečias puolimas

Kai atrodė, kad šiuos nemalonius įvykius jau galima pamiršti, J.Beleška puolė trečią kartą – parlamentaru tapusį buvusios žmonos giminaitį A.Nedzinską.

Neapsikęsdamas nepagrįstų kaltinimų, kad neva negrąžinantis 10 tūkst. litų skolos, kurių neva reikėję jo rinkimų kampanijai, A.Nedzinskas kreipėsi į policiją. Dėl savavaldžiavimo pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

J.Beleškos elgesys A.Nedzinsko atžvilgiu papiktino ir buvusius jo kaimynus Luksnėnų gyvenvietėje.

„Įvyko nesusipratimas. Aš buvau girdėjęs gandus, kad A.Nedzinskas rinkimų kampanijai panaudojo 10 tūkst. litų, kuriuos jam davė buvusi mano žmona, todėl kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ji išsiaiškintų, ar tai tiesa. Antano aš nesiruošiau įžeisti, nes nieko bendra neturiu su juo“, – tvirtino J.Beleška. Tačiau pats Seimo narys sakė žurnalistams, kad J.Beleška jam skambina ir reikalauja grąžinti skolą.

Kaimynai pritaria

Kai buvęs giminaitis pradėjo reikalauti pinigų iš jos sūnaus, S.Nedzinskienė iš pradžių nesureikšmino naujo išpuolio: „Pamaniau, kad šis žmogus visai neturi širdies, bet teisybė vis tiek bus atskleista.“ Ypač skaudžiai J.Beleškos žygius išgyveno buvusi jo sutuoktinė: „Kol mane vieną terorizavo, dar galėjau kentėti, bet kai ėmė pulti niekuo dėtus žmones, to jau per daug. Vieną kartą teisingumas turi būti įvykdytas.“

J.Beleškos elgesys A.Nedzinsko atžvilgiu papiktino ir buvusius jo kaimynus Luksnėnų gyvenvietėje. „Mes labai gerai pažįstame šį žmogų, todėl nė vieną akimirką nepatikėjome jo išgalvotais kaltinimais. Linkime, kad nors šį kartą jis atsidurtų teisme ir savo kailiu pajustų, kiek kainuoja tokios nesąmonės“, – luksnėniškių vardu linkėjo Irena Žilinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius