Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

A.Valantinas: tarnybinio patikrinimo išvadas apskundė keli Kauno prokurorai, Vilniaus – kol kas ne

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad Kauno prokurorai apskundė tarnybinį patikrinimą atlikusios komisijos išvadas, tačiau ne visi.
Algimantas Valantinas
Algimantas Valantinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tuo metu Generalinės prokuratūros prokurorų skundų bent jau kol kas generalinis prokuroras negavo.

„Ne visi, bet apskundė“, – trečiadienį žurnalistams po Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio sakė A.Valantinas.

Jis konkrečiai nenurodė, kurie pareigūnai nesutinka su tarnybinio patikrinimo komisijos išvadomis, bet patvirtino, jog iš Generalinės prokuratūros prokurorų skundų kol kas negauta.

Pastabas ir papeikimus siūloma skirti dar dviem Kauno ir dviem Generalinės prokuratūros prokurorams.Pasak A.Valantino, sprendimą dėl nuobaudų jis priims, kai „pasibaigs išvadų apskundimo procedūros“.

Generalinės prokuratūros vadovas pakartojo, kad jo sprendimai nebūtinai turi sutapti su komisijos siūlymais.

Tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija praėjusią savaitę pasiūlė generaliniam prokurorui A.Valantinui atleisti Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Genovaitę Ročienę. Tai griežčiausia komisijos pasiūlyta tarnybinė nuobauda.

Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Ritą Čirvinskaitę ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorą Andrių Kiuršiną komisija rekomendavo perkelti į žemesnes pareigas.

Pastabas ir papeikimus siūloma skirti dar dviem Kauno ir dviem Generalinės prokuratūros prokurorams.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad tikisi griežtesnių sprendimų vadinamąją pedofilijos bylą tyrusių Kauno prokurorų atžvilgiu.

Teisėsaugos ieškomas kaunietis Drąsius Kedys pareiškimą policijai dėl dukters tvirkinimo parašė dar pernai lapkritį, bet ikiteisminis tyrimas nebaigtas iki šiol. Vyras viešai kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą tvirkinus jo dukterį bei jos pusseserę. Mergaitės motiną ir tetą vyras kaltino sąvadavimu.

Spalio 5 dieną Kaune buvo nužudyti teisėjas J.Furmanavičius ir buvusios D.Kedžiaus gyvenimo draugės, mergaitės motinos sesuo Violeta Naruševičienė. D.Kedys nerastas iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius