-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

A.Valinskas: „Sakau iki pasimatymo rytoj darbe“ (papildyta 19.38)

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas pirmadienį vakare nacionalinės televizijos eteryje patikino, jog atsistatydinti neketina ir lauks balsavimo dėl nepasitikėjimo Seime. „Sakau „iki pasimatymo“ rytoj darbe“, – teigė A.Valinskas.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Seimo pirmininkas tikino, jog puolamas yra ne jis, o politinė šalies struktūra, o kaip vienus to kaltininkų įvardino savo bendražygius. „Kaltinu save, kad į mūsų skriejantį traukinį prisėdo keleivių, kurių bilietus reikėjo tikrinti atidžiau“, – pripažino A.Valinskas.

Jei problema būtų manyje, aš tiesiog padėčiau atsistatydinimo pareiškimą ir palinkėčiau sėkmės savo įpėdiniui, – patikino A.Valinskas.Jis tikino, jog „netaps marionete“, todėl lieka poste ir sieks „palikti Lietuvą geresne šalimi“.
A.Valinskas teigė, jog puolimas vykdomas „primityviais ir pigiais metodais“ bei pakartojo anksčiau išsakytus viešus kaltinimus dėl „ministerijų privatizavimo“.

„Vieno klausimo tikrai nereikia užduoti: kodėl Valinskas? Ne apie mane šiandien kalba. Jeigu problema būtų manyje, aš tiesiog padėčiau atsistatydinimo pareiškimą ir palinkėčiau sėkmės savo įpėdiniui“, – patikino A.Valinskas.

Anot jo, puolimas vykdomas prieš visą politinę sistemą, esą ateityje gali būti siekiama prezidentės, premjero ar ministrų kėdžių. Seimo pirmininkas pabrėžė, jog pagrindinis jo siekis yra „Lietuva, kur kiekvienas žmogus būtų laisvas“, o kaltinimus vadino „absurdiškais“ ir „dirbtinai sukeltu skandalu“.

„Patikiu savo ateitį Jūsų išrinktiems tautos atstovams Seime. Esu nuoširdžiai įsitikinęs, kad jų politinė patirtis ir jūsų suteiktas mandatas leis jiems priimti patį geriausią sprendimą“, – sakė A.Valinskas.

„Taip kad nepykite, bet šiandien jums tikrai nepasakysiu „Atia“. Taip būtų pasakęs kitas, ankstesnis Valinskas. O aš jums sakau – „iki pasimatymo rytoj, darbe. Vardan tos Lietuvos“, – kalbą baigė A.Valinskas.

Politikos ažvalgininkas: A.Valinskas prarado progą gražiai pasitraukti

Politikos apžvalgininkas Gintaras Aleknonis pakomentavo, kad atsistatydinimas politikui nėra mirtis, veikiau atvirkščiai. Todėl, jo nuomone, Arūnas Valinskas jau praleido pačią palankiausią akimirką atsistatydinti.

Papildyta 19.38 val.: „Su H.Daktaru buvo ir A.Mamontovas“

Pirmadienio vakarą TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ A.Valinskas teigė besijaučiantis lyg gatvėje apipiltas srutomis ir varomas lauk, „nes smirdi“.

Klausiamas apie sąsajas su „daktarų“ grupuote, A.Valinskas ragino palaukti tyrimų išvadų. Į studiją jis atsinešė kelių dienraščių numerius, kuriuose išspausdinta nuotrauka su juo ir šiuo metu Bulgarijoje sulaikytu Kauno nusikalstamo pasaulio šulu Henriku Daktaru.

„Noriu patikinti – tai nėra foto montažas. Bet pažiūrėkit į datą – 2003 m. kovo 17 d. Čia senų senovėj viskas buvo, ir dabar dar kartelį spausdinama...“, – kalbėjo A.Valinskas.

Paėmęs kitą dienraštį jis rodė nuotrauką, kurioje H.Daktaras jau kalbasi su dainininku Andriumi Mamontovu.

„Jokios pažinties ir jokio bendravimo nebuvo. Štai, ir su Mamontovu, ir su visais jis (H.Daktaras – aut. past.) nufotografuotas“, – teigė Seimo pirmininkas.

Anot jo, keliant „dirbtinus skandalus“ siekiama atitraukti dėmesį nuo esminių problemų.

Kaip didžiausią vertybę jis įvardino tvirtą koaliciją, tačiau neatsakė, kaip elgtųsi, jei balsavimas dėl nepasitikėjimo Seime jam būtų nepalankus. „Būtų blogiausia, tai sakyti, kad jeigu jūs nepalaikysite, tai mes tikrai pasitrauksime“, – sakė A.Valinskas.

Jis pridūrė, kad Seimo verdiktas jam „bus ne priekaištas, nebus skaudu“, o priims jį tokį, kokio sulauks.

Žurnalistės Indrės Makaraitytės paklaustas, ar nejaučia kaltės dėl to, kad „atvedė į Seimą kompaniją nesusipratėlių“, A.Valinskas teigė, jog „taip šnekant būtų galima įžeidinėti didelę dalį Seimo narių“, esą ginčydamiesi dėl teisės aktų parlamentarai vienas kitą iškoneveikia „įvairiais žodžiais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius