-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

A.Vidžiūnui – frakcijos etikos sargų įspėjimas

Kaip buvo įtariama, neblaiviam prie vairo sulaikytam, tačiau teismo išteisintam konservatoriui Arvydui Vidžiūnui Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos Etikos komisija irgi buvo atlaidi.
Arvydas Vidžiūnas
Arvydas Vidžiūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ketvirtadienį Etikos komisija apsvarstė konservatoriaus elgesį ir skyrė įspėjimą.

„Etikos komisija Seimo nariui už nederamą elgesį skyrė įspėjimą“, – BNS sakė frakcijos Etikos komisijos vadovas Petras Luomanas.

Teisėjas daro išvadą, kad nuo A.Vidžiūno alkoholio vartojimo ir jo patikrinimo alkotesteriu galėjo ir nepraeiti bent 15 minučių, todėl yra pakankamas pagrindas abejoti alkotesterio parodymų objektyvumu, – sakoma teismo pranešime.Paklaustas, kokią griežčiausią nuobaudą parlamentarui gali skirti frakcijos etikos sargai, P.Luomanas minėjo perdavimą partijos Priežiūros komitetui, o paklaustas, kodėl nuspręsta apsiriboti svarstymu frakcijoje, aiškino, jog „šitas atvejis ir taip jau buvo plačiai aptartas partijoje“.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nutraukė Seimo nariui konservatoriui A.Vidžiūnui iškeltą bylą, kuris buvo įtariamas, jog neblaivus vairavo automobilį. Teismas pareiškė, kad nebuvo įrodyta, jog alkoholio tikrintuvo parodymai buvo tikslūs.

A.Vidžiūnui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas už tai, kad gegužės 20 dienos vakare būdamas neblaivus vairavo automobilį Konstitucijos prospektu.

„Teisėjas daro išvadą, kad nuo A.Vidžiūno alkoholio vartojimo ir jo patikrinimo alkotesteriu galėjo ir nepraeiti bent 15 minučių, todėl yra pakankamas pagrindas abejoti alkotesterio parodymų objektyvumu“, – sakoma teismo pranešime.

A.Vidžiūnas teisme pripažino, jog prieš sėsdamas prie vairo išgėrė dvi taures vyno. Išgirdęs nuosprendį parlamentaras sakė, kad toks teismo sprendimas buvo „netikėtas, bet malonus“.

„Aš negaliu formuoti Lietuvos teismų praktikos. Sprendimas buvo netikėtas, bet malonus. Pakartojau, kad buvau nustebęs, jog išgėrus tokį kiekį gali būti nustatytas toks neblaivumas. Advokato padėjėjas sakė, kad tokia praktika buvo ir anksčiau. Tai labai nemaloni istorija ir noriu ją kuo greičiau pamiršti.  Daugiau nieko negaliu komentuoti“, – BNS antradienį sakė A.Vidžiūnas.

Nors bylą ketinta nagrinėti trečiadienį, nepaskelbus viešai buvo pakeista jos svarstymo data. Seimo nario prašymu esą dėl didelio užimtumo trečiadienį byla svarstyta ir nutraukta penktadienį.

Anot teismo pranešimo, A.Vidžiūnas pripažino, kad per konferenciją Seime išgėrė dvi taures apie 200 gramų vyno ir po to greitai išvažiavo, nes nesijautė neblaivus. Parlamentarą sustabdęs policijos patrulis pasiūlė vykti į komisariatą ir patikrinti neblaivumą.

Alkoholio tikrintuvas parodė 0,83 promilės. Leistina norma – 0,4 promilės.

Seimo narys su tokiais parodymais nesutiko, jam buvo nesuprantama, kaip suvartojus tokį kiekį alkoholio buvo nustatytas didelis neblaivumas.

A.Vidžiūną sustabdęs policijos patrulis teisme nurodė, kad nuo vairuotojo sklido lengvas alkoholio kvapas, nors jis neatrodė neblaivus. Dėl to esą jis nebuvo nušalintas nuo vairavimo.

Teismas atkreipė dėmesį, kad iš alkoholio tikrintuvo instrukcijos numatytų reikalavimų tikrinamam asmeniui matyti, kad išgėrus alkoholio būtina palaukti bent 15 minučių iki tikrinimo, nes burnoje esantys alkoholio likučiai gali iškreipti parodymus.

Nutarimas per 10 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius