Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

A.Zuokas Seimo nario mandato nori atsisakyti nuo gruodžio 1-osios

Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Artūras Zuokas trečiadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ketina įteikti prašymą nutraukti jo, kaip Seimo nario, įgaliojimus.
Jau tapo tradicija kasmet gegužės mėnesį į Vilniaus Rotušę pakviesti kūdikių besilaukiančias mamas.
A.Zuokas ir A.Zuokienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

BNS žiniomis, A.Zuokas parlamentaro mandato atsisakyti ketina nuo gruodžio 1 dienos. Tokiam jo sprendimui turi pritarti VRK. Pasak jos pirmininko Zenono Vaigausko, komisija posėdžiauti planuoja penktadienį, lapkričio 27 dieną.

Kadangi į parlamentą A.Zuokas pateko pagal Liberalų ir centro sąjungos sąrašą, jo vietą Seime turėtų užimti kitas asmuo iš to sąrašo. Pirmoji šiame sąraše – buvusio Vilniaus mero žmona Agnė Zuokienė.

Jeigu ji nesutiktų tapti parlamentare, Seimo nariu galėtų tapti kitas sąrašo kandidatas Jonas Čekuolis.

Liberalcentristas antradienį pareiškė pasitrauksiąs iš Seimo, jeigu parlamentarai nepritars jo siūlymui nuo 2011 metų numatyti tris skirtingus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifus.

A.Zuokas siūlė pridėtinės vertės mokestį nuo 2011-ųjų sumažinti vienu procentu iki 20 proc., o kai kurioms prekėms ir paslaugoms nustatyti mažesnius – 10 ir 5 proc. PVM tarifus. Seimas antradienį po pateikimo tokius siūlymus atmetė.

Už trijų dydžių tarifą antradienį balsavo 53 Seimo nariai, 18 pasisakė prieš ir 39 susilaikė. Prieš A.Zuoko projektą balsavo arba susilaikė koalicijos partneriai, išskyrus politiko Liberalų ir centro frakcijos narius.

Dėl PVM lengvatų įvedimo balsuodami susilaikė 7 Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai. Du Tautos prisikėlimo partijos frakcijos nariai buvo prieš, trys susilaikė. 16 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų balsavo prieš, 29 susilaikė.

A.Zuoko projektas sulaukė tik opozicijos ir liberalcentristų paramos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius