-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 27

A.Zuokienė: „Neketinu sūnaus barti“

Už pavojų keliantį važinėjimą riedlente Katedros aikštėje į policiją pateko Seimo nario Artūro Zuoko sūnus. Berniuko mama Agnė Zuokienė įsitikinusi, kad vaikai nepadarė nieko blogo, ir teigia pati skatinanti šį paauglio pomėgį.
Agnė Zuokiene
Agnė Zuokiene

Policijos pareigūnai paauglių būrelį Vilniuje, Katedros aikštėje, pastebėjo trečiadienį po pietų. Jie važinėjosi riedlentėmis ir šokinėjo per bortelius. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos pernai liepą patvirtintos Tvarkymo ir švaros taisyklės šokinėti per bortelius, suolelius, apdailos detales draudžia. Tad pareigūnai penkis paauglius sulaikė ir išsikvietė jų tėvus. Visi vaikai dar neturi 16 metų.

„Nebariau savo vaiko, priešingai – skatinu šitą jo pomėgį. Nesuprantu, už ką juos reikia bausti, juk Vilniuje nėra vietų, kuriose važinėtis būtų uždrausta. Tai mums yra išaiškinę savivaldybės specialistai“, – sakė A.Zuokienė.

Dokumento neturėjo

„Jau pernai policija riedlentininkus gaudė, šiemet vėl tas pats. Tai panašu į persekiojimą“, – sakė Seimo nario žmona. Ji teigė, kad sūnų policininkai sulaikė praėjus maždaug 15 minučių po to, kai jis jau buvo baigęs važinėtis ir ėjo Gedimino prospektu.

Nebariau savo vaiko, priešingai – skatinu šitą jo pomėgį. Nesuprantu, už ką juos reikia bausti, juk Vilniuje nėra vietų, kuriose važinėtis būtų uždrausta. Tai mums yra išaiškinę savivaldybės specialistai, – sakė A.Zuokienė.

Policijoje A.Zuokienė sakė sugaišusi apie valandą. Protokolą rašiusios pareigūnės ji prašė parodyti dokumentą, kuriuo remiantis 13-metis sulaikytas. Pareigūnė paaiškino, kad jo tektų labai ilgai ieškoti ir motina su sūnumi dar ilgiau užgaištų policijoje, tad dokumentą geriau susirasti pačiai. „Jie net dokumento neturi“, – stebėjosi A.Zuokienė.

Mėgstamiausias užsiėmimas

A.Zuoko sūnus riedlenčių sportu užsiiminėja jau apie trejetą metų. „Tai jam labai svarbu. Rytais pirmiausia tikrina, koks oras, ar galės važinėtis. Labiausiai mėgsta šokinėjimą“, – pasakojo mama. Ji sakė netarusi vaikui nė vieno priekaišto, priešingai, džiaugiasi, kad jis sportuoja, turi mėgstamą užsiėmimą. Moteris tvirtina, kad jokie šokinėjimai aikštės dangos negadina. „Žinau, kad yra specialistų išvada: pilkojo granito dangai tai nekenkia. Galbūt nereikėtų važinėtis aikštėje priešais Vyriausybę, nes ten raudonasis granitas, o jam šuoliai iš tiesų kenkia“, – svarstė A.Zuokienė.

Šuoliai draudžiami

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Leperskas LŽ sakė, kad iš tiesų Vilniuje nėra tokios vietos, kur nebūtų galima važinėtis riedlentėmis. Tokias vietas gali nustatyti savivaldybės administracijos direktorius. „Galima važinėtis ir Katedros aikštėje, bet draudžiama šokinėti per laiptelius, bortelius. Tai gali kelti pavojų patiems riedlentininkams ir praeiviams, be to, tai gadina dangą. Įprastai važinėtis galima visur“, – aiškino G.Leperskas.

Policijos pareigūnai nedrausmingus riedlentininkus pradėjo gaudyti jau nuo praėjusios liepos. Vilniuje yra keletas specialiai įrengtų vietų, kur galima ir šokinėti, ir vartytis. Tiesa, tik viena jų – prie Baltojo tilto – yra miesto centre. Dar pora yra miegamuosiuose rajonuose. Kitur sulaikyti riedlentininkai baudžiami. Jei jie nepilnamečiai, už nusižengimus atsako tėvai. Įstatymas už nedrausmingą važiavimą numato įspėjimą arba baudą iki 2 tūkst. litų. „Maksimalios baudos skiriamos labai retai, nebent būtų koks nors piktybinis pažeidėjas“, – LŽ sakė G.Leperskas.

Kelia pavojų

Pareigūnai teigia, kad išdykaujantys riedlentininkai kelia pavojų ir sau, ir kitiems. „Juk jie gali smarkiai susižeisti, be to, gadina brangiai kainuojančius bortelius, suoliukus, kitas detales. Pažiūrėkite, ten, kur jie nuolat važinėja, borteliai tiesiog nugramdyti“, – sakė Vilniaus apskrities viešosios policijos valdybos viršininkas Vytautas Grašys. Jis pridūrė, kad ir tėvai turėtų pagalvoti, jog vaikai gali lengvai išvažiuoti į gatvę ir būti partrenkti automobilio. V.Grašys sakė pats ne kartą matęs, kaip įsisiautėję riedlentininkai iššokdavo į važiuojamąją gatvės dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius