-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 23

Parlamentarų šventės: su šeimomis ir su rinkėjais

„15min“ kalbinti parlamentarai tikino, kad artimiesiems Kalėdų proga dovanos simbolines dovanas. Seimo plenarinių posėdžių šiemet jau nebebus, bet politikai tarpušvenčiu ketina imtis ir oficialių pareigų. O Antanas Nedzinskas ketina prisiminti esąs dainininkas ir tarpušvenčiu sutrenkti net keturis koncertus.
Kalėdų Seneliai
Kalėdų Seneliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Seimas anksčiau planavo posėdžiauti ir trečiadienį, tačiau antradienį apsvarstė ir antradienio, ir trečiadienio darbotvarkės klausimus, tad posėdis trečiadienį nevyko. Kūčių dieną, ketvirtadienį, parlamentarai nė neketino susirinkti, taigi šventinis laikotarpis jiems praktiškai jau prasidėjo.

Į Seimą politikai grįš sausį. Sausio 13 dieną numatomas iškilmingas, o jau 14 dieną vyks eilinis parlamento posėdis, mat rudens sesija pratęsta iki sausio 21-osios.

Ramios A.Butkevičiaus šventės

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius svarbiausias žiemos šventes švęs Vilniuje. „Kalėdas sutiksime namuose, su šeima, gana ramiai. Jokių išskirtinių džiaugsmų. Man taip įskiepyta – augau labai katalikiškoje šeimoje“, – atviravo politikas.

Kūčių vakaras Seimo nariui ypatingas tuo, kad per jį galima pabendrauti su šeima. „Politiko toks gyvenimas – bėgi bėgi, nelabai yra, kada su šeima pabūti. Vėlai grįžti, televizorių įsijungi, per jį ką nors pasako, tada dar pradedi nervintis...“ – šyptelėjo jis.

Ypatingų dovanų Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas artimiesiems nepirks. Esą nėra tokios tradicijos išleisti šiam tikslui daug pinigų, svarbiausia – simboliškai pasveikinti mylimus žmones.

Tarpušventį parlamentaras skirs darbams: vyks Socialdemokratų partijos vadovybės pasitarimas, taip pat A.Butkevičius vyks į renginį Marijampolėje jos savivaldybės mero kvietimu. Bent dieną Seimo narys planuoja praleisti darbo kabinete, kur tvarkys dokumentus.

Naujųjų sutiktuvės politikui taip pat bus ramios. „Kol kas viską švenčiame namie, ramiai dėl tam tikrų dalykų...“ – sakė politikas, pernai palaidojęs per avariją žuvusį sūnų.

Antanas džiugins dainomis

Tautos prisikėlimo partijos narys parlamentaras A.Nedzinskas Kūčias švęs arba kaime Trakų rajone, arba pas brolį Vilniuje. „O Kalėdas tikrai kaime“, – pabrėžė politikas, tarpušvenčiu prisiminsiąs ir artisto profesiją.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas Nedzinskas prie savo kabineto durų
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas Nedzinskas prie savo kabineto durų

Nuo Kalėdų iki Naujųjų metų A.Nedzinskas ketina dalyvauti net keturiuose koncertuose Dzūkijos rinkimų apygardoje, kurioje buvo išrinktas į Seimą.

„Į tuos renginius mane pakvietė. Iš esmės aš niekada nenustojau dainuoti – reguliariai padainuoju, pabendrauju su žmonėmis“, – kalbėjo dainininkas, scenoje besivadinąs tiesiog Antanu. Jis patikino atlygio už dainavimą neįmąs, mat dalyvauja arba nemokamuose koncertuose, arba labdaros renginiuose,  kuriuose už bilietus surinktos pajamos skiriamos kilnesniam tikslui nei atlikėjų honorarai.

A.Nedzinskas neslėpė, kad po koncertų bendraudamas su žmonėmis kartais sulaukia ir piktų replikų savo ar visos valdžios adresu. „Natūralu, kad kartais žmonės pyksta. Tas pyktis būna argumentuotas – nebėgsi gi slėptis. Paaiškini situaciją ir apsiramina. Tam ir yra Seimo nariai, kad atsiskaitytų visuomenei“, – svarstė prieš daugiau nei metus išrinktas parlamentaras.  

Kur sutiks 2010-uosius, A.Nedzinskas dar nenusprendė. Tačiau tikrai žino, kad po Naujųjų prasidės „tikresnės atostogos“ – iki iškilmingo Seimo posėdžio sausio 13-ąją ypatingų pareigų jis neturi. „Gaila, kad tarpušvenčiu labai daug renginių. Labai norėčiau pamatyti „Lietuvos talentus“ bent per televizorių, bet turbūt nepavyks“,  – guodėsi politikas.

Seimo nario teikiamos Kalėdų dovanos bus simbolinės. „Dažnai brangios dovanos niekam nereikalingos“, – mano jis.

Krizinės V.M.Čigriejienės dovanos

Vyriausia Seimo narė Vida Marija Čigriejienė Kalėdų švęsti važiuos ten, kur yra jos nuolatinė gyvenamoji vieta ir kur buvo išrinkta – į Kauną. 

Ne, negalima daug išleisti – juk krizė. Dovanos bus simbolinės.„Švęsime su šeima: su vaikais ir anūkais“,  – sakė politikė. Kaip ir daugelyje lietuvių šeimų, sutikti Kūčias kartu – sena tradicija. Tiesa, anksčiau konservatorė-krikdemė važiuodavo švęsti pas tėvus, o jos vaikai irgi atvykdavo pas ją. Tačiau šiemet V.M.Čigriejienė pati važiuos pas vaikus.

„Kartais švenčiame pas mane, bet kadangi dar esu Vilniuje, nelabai spėsiu viską suruošti. Šiemet vaikai vakarienę paruoš“, – pasakojo politikė.

Paklausta, kiek pinigų išleis Kalėdų dovanoms, parlamentarė atsakė: „Ne, negalima daug išleisti – juk krizė. Dovanos bus simbolinės.“

Tarpušvenčiu Seimo narė nesulauks atokvėpio – ji pakviesta į daugybę renginių vienmandatėje Panemunės apygardoje, kurios rinkėjai ją delegavo į parlamentą. V.M.Čigriejienė net Kūčias valgys dvejas – su šeima ir senelių namuose. „Geriausia būti išrinktam pagal sąrašą – tada gal mažiau įsipareigojimų“,  – atsikvėpė politikė.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius