Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 08 /20:51

„Abipus sienos“: Drąsiui Kedžiui šaudyti „velnius“ liepė sesuo Neringa Venckienė

LNK laida „Abipus sienos“ antradienį paviešino slapto policijos liudytojo Tomo (vardas pakeistas) pateiktą informaciją.
D.Kedys
D.Kedys su baltuoju megztiniu, vėliau rastu viename krepšių. / TV3 nuotr.

Trečiadienį portale 15min.lt skaitykite laikraščio „15min“ straipsnį: „Drąsiaus Kedžio gerbėjai ruošiasi gynybai“.

Slaptasis liudytojas Tomas yra sėdėjęs už grotų. Kaip jis pats teigia, vienas iš Policijos departamento vadovų Algirdas Stončaitis yra tolimas jo giminaitis. Todėl Tomas pirmiausia kreipėsi į pažįstamą žmogų, norėdamas pakalbėti apie kriminalinės policijos reikalus.

Tačiau generalinio komisaro pavaduotojas A.Stončaitis nusprendė, kad tai ne jo kompetencija, ir pasikvietė savo kolegas – Visvaldą Račkauską, Tomą Ulpį ir dar kelis kriminalistus. Iki masinių žudynių buvo likusios trys savaitės.

„Jie žinojo, kad lavonai bus sudėti į baltą autobusiuką su kelininkų lipdukais“, – laidoje kalbėjo įslaptintas liudininkas Tomas.

Vėliau viską, ką žinojo apie planuojamas žudynes, Tomas surašė dar ir raštu.

„D.Kedys norėjo A.Ūsą sugauti gyvą ir kankinti, norėdamas išgauti informacijos, kas buvo tas Aidas. Todėl žadėjo A.Ūsui peršauti rankas ir kojas“, – tęsė Tomas.

Anot laidos pašnekovo, Drąsius Kedys planavo kapaviete virtusį baltąjį autobusiuką palikti kur nors Šilainių rajone Kaune, tarp daugiaaukščių, kad niekas neįtartų. Juolab kad orai turėjo būti vėsūs, anksti temo.

Pasak liudytojo Tomo, pilkasis kardinolas šioje istorijoje buvo Neringa Venckienė, ji skatinusi „žudyti velnius“. D.Kedys nuolat kartojo frazę „kaip sakė Neringa“.

„Tu šaudai ne žmones, o velnius“, – sesers neva jam pasakytą frazę „apie pedofilus“ vis sakydavo D.Kedys.

Žudynių išvakarėse Tomas policijai neva dar kartą pranešė, kada D.Kedys planuoja važiuoti pas teisėją Joną Furmanavičių. Informatoriui susidarė įspūdis, kad policininkai kažką daro, norėdami užbėgti žudynėms už akių. Tiesa, jie nenorėjo, kad apie slaptą liudininką žinotų Prokuratūra, tad susitikinėdavo su Tomu skirtingose vietose netoli Policijos departamento. Pareigūnai sakydavo, kad reikia susitikti ten, „kur daug stiklo“ (prie stiklinio pastato).

Tomas liudijo, kad Drąsius Kedys piktnaudžiavo narkotikais. D.Kedžio draugas, sužinojęs apie žudynių planą, neva paklausęs: „Tu nesi žmogaus iki šiol nužudęs, negi nebijosi šaudyti?“

Drąsius neva atsakęs, kad pasistiprins doze narkotikų ir nieko nejaus – jokios baimės. Pasak Tomo, Drąsiui kalbant apie „velnių šaudymą“, jo akys keistai degdavo. Tomas neneigė, kad ne kartą automobilyje D.Kedys yra uostęs narkotikus nuo kompaktinės plokštelės dėklo.

Buvusi Drąsiaus žmona Laimutė Stankūnaitė tvirtino tą patį: jos ekspartneris, norėdamas atsipalaiduoti su alkoholiu vartodavo ir narkotikus.

Pažintis su Drąsiumi Kedžiu ir choristas-kultūristas Raimundas Ivanauskas

Tomas sako, kad Drąsius juo pasitikėjo, nes laikė savo ir Raimundo Ivanausko mokiniu. R.Ivanauskas neva buvo Drąsiui didelis autoritetas.

Su Drąsiumi Tomas susipažino 2005 m. Vyrai kartu boksavosi, domėjosi kovomis be taisyklių, važinėdavo pasilinksminti į barus. 2009 m. rugsėjį Drąsius pas Tomą atvažiavo su draugu – Lietuvos kultūrizmo čempionu Raimundu Ivanausku. Nuvažiavo į mišką parūkyti ir pasikalbėti. Ten Drąsius, ginkluotas pistoletu, perdarytu iš dujinio į kovinį, prabilo apie savo planą: nužudyti penkis „velnius“. Prašė Tomo sugalvoti, kur galės po žudynių pasislėpti. Tomas pajuto, kad geriau nesipriešinti. Juolab kad Drąsius išbandė ir iš Rusijos atsivežtą plonytę neperšaunamą liemenę (tokias naudoja nusikaltėlių pasaulis).

Taip pat papasakojo, kad iš anksto nusipirks seną „VW Golf“, kurį paliks prie sienos netoli Marijampolės, norėdamas sumėtyti pėdsakus. Miške D.Kedys pabrėžė, kad apie jo planą žino tik R.Ivanauskas ir Tomas. Be to, gyrėsi, kad jį visur palaiko sesuo Neringa ir jos vyras advokatas Aidas Venckus. D.Kedžio tėvai, pasak Tomo, apie planuojamas žudynes nieko nežinojo.

Tomas sako davęs D.Kedžiui raktą nuo savo sodo namelio. Po savaitės paskambinęs R.Ivanauskas liepė greitai atvažiuoti ir paimti tris krepšius su Drąsiaus daiktais, juos paprašė nuvežti į sodo namelį.

Tomas tikina netrukus Policijos departamento pareigūnams vėl papasakojęs ir apie planuojamas D.Kedžio aukas, ir apie namelį, ir apie trijų krepšių turinį. Viename iš krepšių buvo ir garsusis baltas megztas D.Kedžio megztinis.

Aukų turėjo būti ne keturios, ne penkios, o septynios

Tomas taip pat pranešė ir apie D.Kedžio „didįjį planą“. Pasirodo, D.Kedys po žudynių norėjo mėnesiui kitam „išnykti“. O paskui vėl grįžti ir nušauti savo priešą, nusikalstamo pasaulio atstovą Velečką (pravarde Agurkas) ir Kauno teisėjų tarybos pirmininką Albertą Milinį. Šis teisėjas neva taip pat dangstė pedofiliją.

Žudynes paankstino policijos kvietimas apklausai?

Tomas sako vieną 2009 m. spalio pradžios dieną sulaukęs D.Kedžio skambučio. Jis pranešė, kad policija kviečia apklausai. Pabūgo, kad pareigūnai suims, todėl ištarė: „Pirmadienį pradedu naikinti velnius...“

Visvaldas Račkauskas informaciją neigia

Laidos žurnalistų kalbintas Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas teigia, kad buvo imtasi visų priemonių, siekiant užkirsti kelią 2009 m. spalio 5 d. žudynėms.

V.Račkauskas tvirtino, kad nusikaltimų išaiškinimas, remiantis informatorių pateikta informacija, yra klasikinis metodas. Jis naudojamas dažnai. Tačiau D.Kedžio atveju nepakako tikslios informacijos.

Liudininko Tomo minėtas buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas nusikaltimų tyrimo padaliniams Tomas Ulpis atsisakė telefonu komentuoti situaciją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius