-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 23

Abiturientai tuština pašalpų kasą

Vidurines mokyklas baigę jaunuoliai užplūdo lengva ranka socialines pašalpas dalijančią Panevėžio savivaldybės administraciją.
Studentai
Studentai / Photos.com

Valstybės paramos prašančius varguolius Panevėžio savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus koridoriuose jau nuo birželio pakeitė sveiki ir energingi abiturientai. Kol taps studentais, Aukštaitijos sostinės savivaldybė jiems kas mėnesį mokės 315 litų socialinę pašalpą.

„Ką jūs sakote? Tai vyksta Panevėžyje?" – išgirdusi apie Panevėžio klerkų dosnumą abiturientams atsistebėti negalėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) Piniginės paramos, vaikų ir jaunimo departamento Piniginės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Tatjana Knyzienė. Ji tikino, kad socialinė pašalpa abiturientams, kaip savarankiškiems asmenims, gali būti skiriama tik nuo rugsėjo ir tik tuo atveju, jei jie toliau nesimokys, neįsidarbins ir bus įsiregistravę darbo biržoje.

Abiturientams rodomas palankumas gali skaudžiai smogti visiems galo su galu nesuduriantiems panevėžiečiams.

„Visą vasarą abiturientai neturi teisės gauti socialinės pašalpos, nors ir yra darbo ieškantys pilnamečiai. Pašalpa jiems gali būti mokama tik tada, jei šeimos, kurioje jie gyvena, mėnesio pajamos, tenkančios kiekvienam nariui, mažesnės nei 350 litų", – aiškino T.Knyzienė.

Panevėžio savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjas Viktoras Michailovas apie abiturientams mokamas pašalpas kalbėjo miglotai. „Jaunuolių antplūdis glumina ir mus. Jam prasidėjus ne viena mūsų skyriaus darbuotoja skambino SADM specialistams, o šie aiškino, kad vasarą privalome mokėti abiturientams socialines pašalpas", – LŽ tvirtino jis. Anot V.Michailovo, svarstant, ar jaunuoliams pirmuosius tris mėnesius po mokyklos baigimo priklauso tokios išmokos, susiduriama su Piniginės paramos įstatymo painiava. Pagal vieną šio įstatymo nuostatų mokyklą baigę jaunuoliai iki rugsėjo 1-osios negali pretenduoti į pašalpą, nes netraktuojami kaip atskira šeima, pagal kitą – ši išmoka turi būti skiriama darbo biržoje įsiregistravusiems, formaliojo švietimo įstaigų dieninius skyrius baigusiems abiturientams. „Linkstama vadovautis žmogui palankesne nuostata. Tai mes ir darome", – pabrėžė V.Michailovas.

Abiturientams rodomas palankumas gali skaudžiai smogti visiems galo su galu nesuduriantiems panevėžiečiams. „Socialinėms pašalpoms, kurias planavome mokėti visus šiuos metus, iš valstybės biudžeto esame gavę beveik 2,6 mln. litų. Tačiau šiuos pinigus, galima sakyti, jau išleidome", – LŽ teigė Panevėžio savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyriausioji buhalterė Laimutė Navagruckienė. Anot jos, socialinių pašalpų prašančių abiturientų apskaita nevedama. „Dėl viso pikto išsiaiškinau, kad miesto mokyklas šiemet baigė 1440 abiturientų. Neabejoju, kad trečdalis jų jau tapo ar dar taps pašalpų gavėjais", – sakė vyriausioji buhalterė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius