Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 23

Abu vairuotojai po avarijos sankryžoje teigė tą patį: „Važiavau per žalią!“ (nuotraukos)

Nepaisant nesutampančių liudijimų, yra akivaizdu, jog vienas vairuotojų bandė spėti įveikti sankryžą jau užsidegus draudžiamam šviesoforo signalui.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kelių eismo taisyklėse juodu ant balto parašyta: žaliasis šviesoforo signalas leidžia eismą, o raudonas ir geltonas – draudžia.

Tačiau praktiškai dalis mūsų šalies vairuotojų mąsto taip: skubu, todėl spėsiu prašokti per geltoną, o kartais – net per ką tik užsidegusią raudoną.

Kuo toks mąstymas gali baigtis, iliustruoja techninis eismo įvykis sostinės Pašilaičių mikrorajone.

Lengvojo automobilio „Renault“ ir visureigio „Mitsubishi“ susidūrimas įvykio trečiadienį apie 17 val. sostinės Laisvės prospekto ir J.Baltrušaičio gatvių sankryžoje.

Abu vairuotojai po avarijos sankryžoje teigė tą patį: „Važiavau per žalią!“

Žmonės per šį eismo įvykį rimčiau nenukentėjo.

Kelių policijos patruliai įvykio vietoje šįkart atsidūrė žaibiškai. Pareigūnų ekipažas budėjo netoliese esančioje mašinų stovėjimo aikštelėje, policininkai net girdėjo susidūrimo garsą.

Kaip minėta, vairuotojai ir keleiviai nenukentėjo, tad avarijos dalyviai galėjo taikiai išsiskirti, prieš tai užpildę eismo įvykio deklaraciją. Tačiau „Renault“ ir visureigio „Mitsubishi“ šeimininkai nesutarė dėl avarijos aplinkybių, todėl pareigūnų pagalba jiems labai pravertė.

Patruliai įvykio vietoje spėjo išsiaiškinti, kad visureigis važiavo nuo Pašilaičių gatvės, ketino kirsti Laisvės prospektą ir judėti prekybos centro Maxima link. Tuo tarpu „Renault“ vairuotojas iš prospekto žadėjo važiuoti tiesiai pro sankryžą su J.Baltrušaičio gatve ir vykti Ateities gatvės link.

Pirminiais duomenimis, visureigio vairuotojas į sankryžą įvažiavo jau degant geltonam šviesoforo signalui. Ši sankryža yra ganėtinai plati, todėl iki jos vidurio šviesoforo spalva galėjo dar sykį pasikeisti. Tikslias avarijos aplinkybes nustatys sostinės kelių policijos pareigūnai.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius