Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Adamkus siūlo užtikrinti aktyvesnę teismų vadovų rotaciją

Pretendentais į laisvas teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų ir skyrių pirmininkų vietas turėtų būti laikomi visi to teismo ar skyriaus teisėjai. Tie, kurie atrankoje dalyvauti nepageidautų, prezidento kanceliarijai per nustatytą laiką turėtų pateikti atsisakymus.
V.Adamkus
V.Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Valdas Adamkus

Tokie pakeitimai numatyti Valdo Adamkaus Seimui pateiktame Teismų įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo įstatymo projekte, teigiama Prezidentūros pranešime spaudai.

Pasak V.Adamkaus, taip būtų palengvintas kandidatų valios pareiškimas ir skatinama daugiau teisėjų siekti minėtų pareigų.

Įstatymo projektu prezidentas siekia padidinti teisėjų atrankos skyrimo proceso operatyvumą ir sukurti prielaidas aktyvesnei teismų vadovų rotacijai.

Seimui praėjusių metų liepos 3 d. priėmus Teismų įstatymo straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymą buvo iš esmės pakeista Atrankos komisijos sudarymo tvarka, pretendentų į teisėjus ir teisėjų atrankos procedūros, nustatytos kai kurių subjektų, dalyvaujančių teisėjų atrankoje, funkcijos.

Pradėjus šias nuostatas taikyti praktikoje, išryškėjo nustatyto teisinio reguliavimo trūkumų, lemiančių atrankoje dalyvaujančių institucijų funkcijų dubliavimąsi ir nepagrįstai pailgėjusį teisėjų atrankos procesą.

Pabrėždamas būtinybę sukurti prielaidas aktyvesnei teismų vadovų rotacijai, prezidentas konstatuoja, kad nustatytas teisinis reguliavimas nesukuria būtinų prielaidų teismų vadovų rotacijos principui įgyvendinti, nes daugeliu atvejų į šias pareigas pretenduoja jau šias pareigas ėję asmenys. Valstybės vadovo įsitikinimu, esant tik vienam užsiregistravusiam pretendentui, neįmanoma vykdyti realios rotacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius