Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 18 /11:44

„Air Lituanica“, „Wizz Air“ ir „Small Planet Airlines“ nevykdo skrydžių per Ukrainą

Dėl vakar įvykusios Malaizijos oro linijų bendrovės lėktuvo tragedijos ir Lietuvos žmonės yra sunerimę dėl savo kelionių. Oro linijų bendrovės „Air Lituanica“ ir „Wizz Air“ penktadienį pranešė, kad nevykdo skrydžių per Ukrainos oro erdvę.
„Air Lituanica“ pristatė skrydžius į Berlyną
„Air Lituanica“ lėktuvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ pranešė, kad siekdama užtikrinti keleivių saugumą neplanuoja tokių skrydžių.

Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto orlaiviai kyla 43 kartus per savaitę. Reguliarūs tiesioginiai skrydžiai vykdomi dviem lėktuvais iš Vilniaus į Briuselį, Berlyną, Prahą, Miuncheną, Paryžių, Taliną. Vasaros sezono metu – į Geteborgą, Malmę ir Bilundą, o nuo rugpjūčio 31 d. – į Amsterdamą.

„Wizz Air“ informuoja, kad nė vienas iš aviakompanijos skrydžių nėra ir nebus vykdomas Rytų Ukrainos regione, iki kitų kompanijos pranešimų.  

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje pigių skrydžių bei mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 52 „Airbus A320“ lėktuvai. Oro linijų kompanija skraidina iš 18 bazių ir siūlo 300 maršrutų, jungiančių 98 kryptis 35-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro 2000 profesionalų, kurie siūlo aukščiausio lygio aptarnavimą. Iki finansinių metų pabaigos, kuri skaičiuojama 2014 m. kovo 31 d., bendrovę „Wizz Air“ pasirinko 13,9 mln. keleivių.

„Small Planet Airlines“ nebevykdo skrydžių per Ukrainos oro erdvę

Po tragiškos „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos Ukrainos rytuose, užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“  praneša pakeitusi visus skrydžių maršrutus, kertančius Ukrainos teritoriją.

„Small Planet Airlines“ suplanuotus skrydžius vykdys kaip įprasta ir toliau, tačiau jie aplenks Ukrainos oro erdvę. Iš Vilniaus ir kitų Europos oro uostų pakilę skrydžiai bus vykdomi saugiu maršrutu virš Lenkijos, Slovakijos, Vengrijos, Rumunijos ir kitų pietų Europos valstybių, aplenkiant Ukrainos teritoriją iš vakarinės pusės.

„Small Planet Airlines“ suplanuotus skrydžius vykdys kaip įprasta ir toliau, tačiau jie aplenks Ukrainos oro erdvę.

„Visada turime keletą alternatyvių maršrutų, kuriais galime nukreipti savo skrydžius, todėl šie pakeitimai neturėtų daryti įtakos skrydžių grafikui.

Šiuo metu daugiau nebesinaudojame Ukrainos oro erdve ir artimiausiu metu to neplanuojame daryti“, - teigė „Small Planet Airlines“ direktorius Vytautas Kaikaris.

Susidarius tokiai situacijai, „Small Planet Airlines“ daro viską, kad būtų užtikrintas maksimalus keleivių saugumas.

„Small Planet Airlines“ teigimu, dėl pakeistų maršrutų skrydžiai neturėtų vėluoti, o keleiviai neturėtų patirti kitų nepatogumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius