-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Aiškinsis, ar ministerijos iš tiesų taupo

Seimo Audito komitetas, nagrinėjantis šiųmečius ministerijų viešųjų pirkimų planus, žada aiškintis, ar ministerijos ir kitos valstybinės įstaigos iš tiesų taupo.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

„Jau nagrinėjant biudžeto projektą buvo matyti, kad ministerijų ir kitų valdžios institucijų biudžetas pernelyg išpūstas, – sunkmetis palietė tik paprastus žmones, bet ne valdžios įstaigas. Tai labai aiškiai matyti, kai ministerijos pradėjo planuoti savo pirkimus. Seimo Audito komitetas jau nagrinėja medžiagą apie valstybinių įstaigų viešuosius pirkimus ir bus galima įsitikinti, ar taupoma realiai, ar tik kalbomis“, – sakė Seimo Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė.

Kaip skelbia „Lietuvos rytas“, iki kovo vidurio visos valstybės institucijos Viešųjų pirkimų tarnybai privalėjo pateikti 2010 metų viešųjų pirkimų planus.

Beveik visos ministerijos yra numačiusios pirkti restoranų paslaugas, įvairius maisto produktus. Bet kiek tai kainuos, skelbia ne visos institucijos.

Beveik visos ministerijos yra numačiusios pirkti restoranų paslaugas, įvairius maisto produktus. Bet kiek tai kainuos, skelbia ne visos institucijos.

Bene kukliausiai savo svečius ketina sutikti kultūros ministras Remigijus Vilkaitis. Ministro atstovų teigimu, per mėnesį kavai, arbatai, vaisvandeniams ir sausainiams planuojama išleisti ne daugiau kaip po 100 litų. Be to, maitinimo paslaugoms numatyta ne daugiau kaip 15 tūkst. litų per metus.

Didžiausios reprezentacinės išlaidos planuojamos Užsienio reikalų ministerijoje. Ministerijos administracija per metus maisto prekėms ketina išleisti per 84 tūkstančius litų, o gėrimams – bemaž 72 tūkst. litų. Kavos aparatų nuomai planuojama išleisti per 87 tūkst. litų. Kas slepiama po šiuo skaičiumi, ministerijoje niekas paaiškinti negalėjo.

Išlaidas restoranų, viešbučių paslaugoms, įvairiems suvenyrams yra numatę ir kiti Užsienio reikalų ministerijos padaliniai. Pavyzdžiui, ministerija paskelbė, kad Jungtinių Tautų, tarptautinių organizacijų ir žmogaus teisių departamentas 20 tūkst. litų ketina išleisti kosmetinėms, 50 tūkst. – avalynei, 20 tūkst. – diržams.

Tai išgirdusi departamento direktorė Raimonda Murmokaitė sakė, jog įsivėlė klaida. „Tai yra Konsulinio departamento išlaidos. Jos susijusios su traukiniais, kelionėmis, tranzitu, kitokiais konsuliniais dalykais“, – sakė ji.

Lietuvos bankas yra numatęs šįmet už 4 tūkst. litų nupirkti gyvų žuvų, mėsos ir mėsos produktams skirti 8 tūkst., paruoštai ir konservuotai žuviai – 10 tūkst., konservuotiems vaisiams ir daržovėms – 7 tūkst., pieno produktams – 4 tūkst., duonai ir pyrago gaminiams – 8 tūkst. litų.

Visi šie planuojami pirkti maisto produktai skirti ne svečių poreikiams, bet banke veikiančiai valgyklai, kurioje dirba 22 žmonės.

Lietuvos banko atstovai paaiškino, kad dėl saugumo reikalavimų į šios institucijos patalpas negalima įsileisti privataus maisto tiekėjo. Be to, tikinama, kad banko patalpose valgyti patogiau nei mieste, o uždaros valgyklos gaminių kainos esą nėra mažesnės nei viešojo maitinimo įstaigose.

Aplinkos ministerija žada pirkti dvi mikrobangų krosneles. Aiškinama, kad šiuo metu didelė dalis darbuotojų pietus valgo ministerijoje, bet joje nėra nei bufeto, nei valgyklos. Užtat rūsyje įrengtos dvi virtuvės.

Vidaus reikalų ministerija šiemet ketina pirkti sporto paslaugas. Tam numatoma išleisti iki 20 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius