-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

A.Kubilius: „Dujų terminalo galima tikėtis po trejų metų“

Penktadienį Klaipėdoje viešėjęs Premjeras Andrius Kubilius patikino, kad suskystintų dujų terminalo projektas gerokai pajudėjęs į priekį. „Pasirengimas – visai kitokio lygmens, nei buvo daroma iki šiol“, – teigė Vyriausybės vadovas.
Premjeras Andrius Kubilius patikino, kad dujų terminalas turėtų baigti 2014-aisiais.
Premjeras Andrius Kubilius patikino, kad dujų terminalas turėtų būti baigtas 2014 m. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Į Klaipėdą penktadienį atvykęs A.Kubilius pirmą kartą surengė oficialų vizitą į „Klaipėdos naftą“ ir aptarė būsimo dujų terminalo statybas.

Nors jau kurį laiką kalbėta, kad optimali vieta tokiam terminalui yra Kuršių mariose esanti Kiaulės nugaros sala, Premjeras patikino, kad dėl šios vietos dar nėra iki galo apsispręsta.

Anot bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovo Roko Masiulio, šiuo metu bendraujama su konsultantais dėl tokio terminalo statybų, jie esą dar turėtų išanalizuoti ir tinkamiausią vietą. Kiaulės nugara vis dar nėra priskirta Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui. Teritorijos įteisinimas kiek užsitęsė.

Teigiama, kad planuojamo terminalo projekto vertė gali siekti 200–300 milijonų eurų. Premjero manymu, reali darbų pabaiga galima 2014 m. Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad terminalo prijungimas prie dujų tinklo bus nė kiek ne lengvesnis darbas nei paties terminalo pastatymas.

„Šis terminalas leistų mums tapti nepriklausomais nuo dujų tiekėjų monopolio ir perskaičiuoti kainas vartotojams, kurios būtų konkurencingos“, – teigė A.Kubilius. 

Anot jo, didelių statybų ir neišvysime – terminalui bus pastatytas plaukiojantis tanklaivis. Panašų projektą yra numačiusi ir Latvija. „Kaip rodo pasaulio dujų rinkų kaita, suskystintos dujos tampa vis plačiau naudojamos“, – aiškino Premjeras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius