Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

A.Kubilius: euras Lietuvoje bus

Įvesti eurą Lietuvoje turėtų būti ne tikslas savaime, bet tvarkingos ir efektyvios viešųjų finansų politikos rezultatas, įsitikinęs premjeras Andrius Kubilius. Anot jo, šalies konvergencijos programa leis pasiekti, kad Lietuvoje euras būtų įvestas 2014 metais.
Eurai
Eurai / Photos.com
Temos: 1 Euras

„Mes neturime jokių abejonių dėl savo konvergencijos programos, kurioje numatyta, kaip turi būti mažinamas deficitas, kad 2012 metais jis siektų tik 3 proc. ir kad mes nuo 2014-ųjų kaip tvarkingos ir efektyvios viešųjų finansų politikos pasekmę turėtume galimybę įsivesti eurą“, – trečiadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad euras yra „tik pasekmė, ne tikslas, ne kerinti žvaigždė, o gera pasekmė“, ir akcentavo, jog šią pasekmę turėsime tik tinkamai tvarkydami viešuosius finansus. „O su viešaisiais finansais turime tvarkytis tam, kad neturėtume labai didelių valstybės skolų, nes to pasekmės būtų labai skaudžios mūsų vaikams ir anūkams. To pasekmės būtų labai brangios paskolos ir t. t.“, – aiškino A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius