Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 30

A.Kubilius mano, kad Lietuva gali padėti Baltarusijai atsigabenti naftos

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius mano, kad Lietuva turi galimybių padėti Baltarusijai atsigabenti naftos iš Venesuelos, tačiau Baltarusijos premjeras Sergejus Sidorskis teigia, kad Būtingės terminalas yra visiškai apkrautas.
Nafta
Naftos gavyba / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Jūs žinote Baltarusijos planus importuoti naftą, tame tarpe ir iš Venesuelos, ir tam reikalingos technologinės galimybės. Mes manome, kad Lietuva čia gali pasiūlyti labai efektyvias galimybes“, – penktadienį po susitikimo Vilniuje su S.Sidorskiu žurnalistams sakė A.A.Kubilius.

Tuo tarpu S.Sidorskis teigė, kad kol kas šie klausimai svarstomi komerciniu lygiu, o Minskas artimiausiu metu „pasvers visus komercinius už ir prieš“.

„Reikalas tas, kad Būtingė dirba priimant naftą Mažeikiams, ir šiandieninės naftos tiekimo apimtys per Būtingę išnaudoja perkrovimo galimybes, o Klaipėdos uostas dirba perkraunant naftos produktus išvežimui, priimant naftą Klaipėdos uostas nedirba“, – pažymėjo S.Sidorskis.

„Mes perdirbsime pirmą naftos (iš Venesuelos – BNS) partiją, peržiūrėsime pasiūlymus, kuriuos jau šiandien turime iš Vakarų, Šiaurės ir Pietų krypčių dėl naftos tiekimo į perdirbimo gamyklas, pasversime logistiką, išsirinksime optimaliausią kelią ir tada priimsime sekančią partiją“, – aiškino Baltarusijos premjeras.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad Baltarusija naftos importui iš Venesuelos ketina naudotis Ukrainos uostais. Ji ketina atsigabenti iš viso 10 mln. tonų, iš jų 4 mln. tonų – geležinkeliais.

Anksčiau Baltarusija domėjosi galimybėmis naftą iš Venesuelos importuoti per Baltijos uostus. Realiausiu pretendentu laikytas Ventspilio uostas.

2004–2007 metais Lietuva importavo naftos produktus iš Venesuelos – Lietuvos elektrinė per Klaipėdos uostą kelis kartus atsivežė orimulsijos – pigesnio nei mazutas kuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius