-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 04

Algimanto Puidoko likimą „Automobilių stovėjimo aikštelėse“ spręs Kauno savivaldybė?

Į vidinių rietenų draskomos viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ (ASA) reikalus ketina įsikišti jos savininkė Kauno savivaldybė.
Mokėjimo aparatas
Mokėjimo aparatas / VK nuotr.

Miesto meras Andrius Kupčinskas stebisi, kad įmonės valdyba nesugeba išspręsti normalią ASA veikla trukdančio darbuotojų konflikto. „Jei valdyba to nesugeba padaryti, teks įsikišti savivaldybės administracijos direktoriui (Dainiui Ratkeliui, – red. past.)“, – teigė A.Kupčinskas.

15min.lt primena, kad atvira nesantaika tarp dalies „Automobilių stovėjimo aikštelių“ darbuotojų ir direktoriaus Algimanto Puidoko užsiliepsnojo pastarajam, po metų pertraukos, sausį vėl pradėjus vadovauti viešajai įstaigai.

Dalis ASA darbuotojų teigia, kad susikompromitavęs A.Puidokas kenkia įstaigos reputacijai, jis „yra nekompetetingas, nesugeba organizuoti darbo, nesirūpina darbuotojais, valdo autoritariškai“. Reikalaujama atleisti direktorių iš pareigų.

A.Puidokas šiuo kaltinimus vadinama nepagrįstais, įvardina kaip provokaciją ir sako, kad visas konfliktas yra sukeltas vieno darbuotojo, kurio darbinės ambicijos buvo užgautos. Direktorius nenori veltis į diskusijas per žiniasklaidą ir yra linkęs problemas spręsti tyliai.

Piktnaudžiavo tarnybine padėtimi

Gintaras Černiauskas (k.) ir Algimantas Puidokas
Gintaras Černiauskas (k.) ir Algimantas Puidokas

A.Puidokas nuo einamų pareigų buvo laikinai nušalintas teismo sprendimu, kad netrukdytų vadinamosios Kauno korupcijos bylos ikiteisminiam tyrimui. ASA direktorius įtariamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi.

Įtariama, kad buvęs Kauno savivaldybės vicemeras Kęstutis Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“, o jos vadovas sutikdavo sąskaitas apmokėti. A.Puidokas jam mestus kaltinimus iš karto pripažino, davė nuoširdžius parodymus. Įmonei padarytą 1814,29 Lt turtinę žalą įtariamasis yra atlyginęs.

Primename, kad 2012 m. sausio 16 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė tuometį K.Kriščiūną, jo visuomeninę padėjėją bendrapartietę Zitą Zalagėnaitę, A.Puidoką ir „Panemunės būtų ūkio“ vadovą Tomą Pilvinį.

Kovo 5 d. Kauno apygardos teisme gali įvykti pirmasis šios bylos nagrinėjimo posėdis. Iki šiol visi suplanuoti posėdžiai buvo nukelti dėl Z.Zalagėnaitės ligos.

Darbuotojai grasina streiku

Į darbą sugrįžusio A.Puidoko nelaukė gėlės ir šampanas. Dalis pavaldinių vadovą pasitiko priešiškai, neslėpdami noro, kad jis atsistatydintų ar būtų atstatydintas. Atstatydinti A.Puidoką gali Kauno miesto taryba.

Vasario pradžioje dalis ASA darbuotojų, kurių dauguma – gatvėje dirbantys kontrolieriai, gyventojų vadinami „žaliukais“, išplatino atvirą kreipimąsi, kuriame skelbta: „Dėl mūsų veiklos specifikos ir vykdomų funkcijų, įstaigos vadovas privalo būti nepriekaištingos reputacijos, tačiau mes nuolat turime išklausyti daugelio žmonių mums išsakomus priekaištus ir kaltinimus dėl A.Puidoko galimai padarytų nusikaltimų. Tai labai apsunkina mūsų darbą, kenkia įstaigos įvaizdžiui, dėl to patiriame didelį psichologinį diskomfortą.

A.Puidokas yra nekompetetingas, nesugeba organizuoti darbo, nesirūpina darbuotojais, valdo autoritariškai, nepaisydamas darbuotojų nuomonės ir atsakingų specialistų patarimų.

Tuo labiau, kad ponas A.Puidokas yra nekompetetingas, nesugeba organizuoti darbo, nesirūpina darbuotojais, valdo autoritariškai, nepaisydamas darbuotojų nuomonės ir atsakingų specialistų patarimų.

Jo nekompetenciją akivaizdžiai liudija faktas, kad įstaigos rezultatai, nušalinus jį nuo pareigų, pagerėjo beveik dvigubai, pagerėjo ir darbuotojų mikroklimatas, sumažėjo darbuotojų kaita.

A.Puidokui grįžus į vadovo pareigas, didėja įtampa, visi darbuotojai jaučia didelį psichologinį spaudimą, dėl jo vykdomų pertvarkų veiklos rezultatai smuks į 2011 metų lygį. Iš esmės yra vykdomas įstaigos žlugdymas. Jei artimiausiu metu A. Puidokas nebus atleistas, mes pasiliekame teisę skelbti streiką“.

Kreipimasis – ne anonimiškas

Nors kreipimasis viešoje erdvėje buvo išplatintas anonimiškai, su 15min.lt žurnalistais susitikę ASA darbuotojai tvirtino, kad merą tikrai turėjo pasiekti registruotas laiškas, kuriame po tekstu buvo padėti darbuotojų parašai ir parašytos pavardės.

„Todėl mero pareiškimas, kad negali rimtai reaguoti į anoniminius pareiškimus, stebina“, – sakė pasirašiusieji ASA darbuotojai, rodydami 15min.lt žurnalistams kreipimosi originalą su parašais.

Gali įsikišti savivaldybė

Nepatenkinti ASA vadovu darbuotojai prašė jau artimiausiame Kauno miesto tarybos posėdyje priimti sprendimą atleisti A.Puidoką iš užimamų pareigų arba apriboti jo įgaliojimus. Tačiau kol kas į miesto tarybos darbotvarkę šis klausimas įtrauktas dar  nebuvo. Vis tik Kauno meras A.Kupčinskas tokios galimybės neatmeta.

„Jei kyla konfliktai, reikia juos spręsti“, – sakė miesto vadovas, pabrėžęs, kad kol kas svarbiausias klausimas Kauno taryboje buvo miesto biudžeto patvirtinimas (patvirtintas vasario 28 d.), todėl ASA klausimas kol kas nagrinėjamas nebuvo.

„Yra viešosios įstaigos valdyba, kuri ir turi tvarkytis įmonės viduje. Jei nesusitvarko, reikia ją keisti. Jei konfliktas nebus išspręstas, turės įsikišti savivaldybės administracijos direktorius. Galbūt gali būti skirtas laikinai einantis pareigas direktorius“, – svarstė A.Kupčinskas.

Jis pažymėjo, kad iki balandžio visos savivaldybės įmonės turi pateikti savo veiklos ataskaitas. „Jos turės būti vertinamos. Žvelgiant per šią prizmę, irgi turėtų daug kas pasimatyti, paaiškėti“, – kalbėjo Kauno meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius