Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 29 /15:56

Algirdas Butkevičius ministrės Virginijos Baltraitienės kol kas neliečia – lauks VTEK sprendimo

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turėtų kuo greičiau pateikti išvadą dėl žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės vakarienės bei medžioklės su verslininkais. Jis pabrėžė, kad ministrės anksčiau pasakyti vieni kitiems prieštaraujantys teiginiai apie šią medžioklę jos nepuošia.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak A.Butkevičiaus, kreiptis į VTEK ministrė jam pažadėjo dar penktadienį, kad to nereikėtų daryti jam pačiam.

Jis teigė raginantis VTEK kuo greičiau priimti sprendimą, kad pats galutinai apsispręstų dėl V.Baltraitienės.

Tokie viešoje erdvėje daromi pareiškimai, kurie iš pradžių būna vienokie, o po to kitokie, tarptautiniame lygyje, aš manau, nepuošia. Šitas žingsnis taip pat bus įvertintas.

Premjeras tikino pirmadienį kalbėjęs su Darbo partijos pirmininku Valentinu Mazuroniu ir paprašęs jo, A.Butkevičiaus žodžiais, irgi dalyvauti politinės atsakomybės prisiėmime.

„Penktadienį ir šeštadienį bendravau su Latvijos ir Estijos ministrais pirmininkais. Tokie viešoje erdvėje daromi pareiškimai, kurie iš pradžių būna vienokie, o po to kitokie, tarptautiniame lygyje, aš manau, nepuošia. Šitas žingsnis taip pat bus įvertintas“, – sakė premjeras.

Jis turėjo omenyje tai, jog pradžioje kalbėdama apie vakarienę ir medžioklę, V.Baltraitienė aiškino, kad verslininkus į ją neva pakvietė Latvijos žemės ūkio ministras Janis Duklavas. Tai latvių ministrą gerokai supykdė.

„Nesvarbu, ar tai rinkimai, ar kitos problemos, taip elgtis negalima. Niekas pas ją nebesilankys, jeigu ji taip daro. Po tokios betvarkės aš pasakyčiau: „Brangi drauge, atvyk į Latviją, čia nėra tokios betvarkės“, – penktadienį Latvijos TV3 Žinioms sakė J.Duklavas, pranešė BNS.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Virginija Baltraitienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Virginija Baltraitienė

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė dūrė žemės ūkio ministrei V.Baltraitienei sakydama, jog jos medžioklės istorija yra nepateisinama.

Aiškindamasi dėl kartu su VMVT vadovu Jonu Miliumi, Latvijos žemės ūkio ministru Janiu Duklavu vykusios vakarienės ir medžioklės, kurioje dar dalyvavo ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas bei „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė, ministrė pirmadienį aiškino, kad nesitrauks. V.Baltraitienė sakė kreipusis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisija (VTEK), kad ši įvertintų, buvo viešųjų ir privačių interesų konfliktas, ar ne.

V.Mazuronis stojo ginti savo ministrės

„Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atsakymai man pilnai suprantami ir mane tenkina“, – pirmadienį po ministrės spaudos konferencijos išplatintame pranešime sakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

„Visuomet pasisakiau ir pasisakysiu už maksimalų bendradarbiavimą su kitų valstybių vadovais, ypač ginant mūsų verslo interesus užsienyje. Tai turi daryti ne tik Užsienio reikalų ministerija, bet ir aukščiausi šalies pareigūnai bei visos ministerijos tiek formalių, tiek ir neformalių susitikimų metu, kurie yra įprasti visame pasaulyje“, – sako V.Mazuronis.

Politiko nuomone, tokių susitikimų turinys ir jų organizavimo aplinkybės neturi sudaryti prielaidų abejonėms, todėl turi būti paviešinta visa informacija apie tai, jeigu kam nors dėl to kyla klausimų.

„Šiuo atveju visus atsakymus aš išgirdau ir jie mane įtikina“, – teigia V.Mazuronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius