-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 22 /13:23

Algirdas Butkevičius: dėl VAE projekto būtų atsiklausta visuomenės

Lietuvos premjeras pareiškė, kad pritarus idėjai Lietuvoje statyti naują atominę elektrinę, dar kartą bus atsiklausta visuomenės nuomonės. Algirdas Butkevičius, antradienį Seime skaitydamas metinę Vyriausybės veiklos ataskaitą, pabrėžė, kad branduolinės energetikos plėtra yra viena alternatyvų, šaliai apsirūpinant elektros energija.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / VAE vizualizacija

„Derybos dėl Visagino atominės elektrinės projekto sudaro galimybę užtikrinti geresnes finansavimo sąlygas, kurias visoms suinteresuotoms šalims pristatė strateginis investuotojas „Hitachi“ kartu su Japonijos eksporto kreditų agentūrų atstovais. Tai didina projekto konkurencingumą ir daro jį priimtinesnį. Tačiau mūsų partneriams Latvijai ir Estijai buvo iškilę klausimų. Lietuva jau pateikė savo poziciją, dabar laukiame jų nuomonės“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jeigu būtų pritarta idėjai Lietuvoje statyti naują atominę elektrinę, rasime būdų, kaip dar kartą atsiklausti visuomenės nuomonės dėl naujo jėgainės projekto, – rašoma A.Butkevičius kalboje, tačiau premjeras šio sakinio Seime neperskaitė.

„Jeigu būtų pritarta idėjai Lietuvoje statyti naują atominę elektrinę, rasime būdų, kaip dar kartą atsiklausti visuomenės nuomonės dėl naujo jėgainės projekto“, – rašoma A.Butkevičius kalboje, tačiau premjeras šio sakinio Seime neperskaitė.

A.Butkevičius vėliau BNS teigė, kad kalba buvusi paprasčiausiai trumpinama: „Trumpinau kalbą“.

„Galiu ir šiandien čia pasakyti atvirai, kad jeigu bus susitarta su Latvija ir Estija, tikrai mes ieškosi kelių, kaip atsiklausti visuomenės, tikrai nebus daroma prieš jos valią“, – pridūrė A.Butkevičius.

„Yra įvairiausių formų, tame tarpe ir referendumas“, – sakė premjeras, paklaustas, kokiais būdais būtų dar karta atsiklausta visuomenės nuomonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius