Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

Algirdas Butkevičius: gali tekti atsisveikinti su partijos pirmininko pareigomis

Jeigu rinkimų Socialdemokratų partija nelaimės, tai yra, teks dirbti opozicijoje, jos dabartinis lyderis premjeras Algirdas Butkevičius neatmeta galimybės palikti partijos vadovo postą.
Gediminas Kirkilas ir Algirdas Butkevičius
Gediminas Kirkilas ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tokia jau yra partijos pirmininko dalia. Jei rinkimai nepavyks, savaime suprantama, kad demokratinėje šalyje gali atsitikti taip, kad tada reikės tikriausiai atsisveikinti su partijos pirmininko pareigomis. Rinkimai nepavyks tada, jeigu liksime opozicijoje“, – žurnalistams sekmadienį vykstančiame partijos suvažiavime sakė A.Butkevičius.

Su kokiomis partijomis eitų į koaliciją, A.Butkevičius neatsakė – esą spręs po rinkimų. Partijos suvažiavime dalyvavo ir Darbo partijos bei Liberalų sąjūdžio atstovai – Valentinas Mazuronis ir Gintaras Steponavičius.

Nors partijos reitingai pastaruoju metu nusmuko, A.Butkevičius tiki, kad rinkimus laimėti pavyks.

„Norime gauti ne mažiau vietų nei turime. Šiuo metu turime 39 vietas. Kiekvienas Seimo narys, ministrai, viceministrai, padėjėjai ir tie, kurie nori tapti Seimo nariais, jų laukia didžiulis išbandymas. Rezultatus matysime spalio 9 dieną“, – sakė jis.

Vienas pagrindinių Socialdemokratų partijos tikslų bus socialinio modelio priėmimas, taip pat mokslo ir švietimo sistemos, sveikatos apsaugos reformos.

Taip pat partija sieks didinti progresyvumą, mažinant darbo pajamų apmokestinimą, didinant neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD).

„Dabar yra 200 eurų, gali būti keliamas iki 310, 320. Konkretaus skaičiaus dar neturiu, daugiau galėsime kalbėti birželio mėnesį”, – sakė socialdemokratų lyderis. Nepaisant pastaruoju metu nusmukusių socialdemokratų reitingų, premjeras jais džiaugėsi.

„3,5 metų partija išsilaiko su aukščiausiais reitingais. Tai yra istorinis įvykis. Tikriausiai Lietuvos istorijoje tokių reitingų nebuvo. Kiekvienas kandidatas į Seimą supranta, kad reikalingas tiesioginis kontaktas su rinkėju. Stipriai bendrausime su visuomeninėmis organizacijomis. Tikslas – kad kiekvienas gyventojas žinotų, kas yra nuveikta, įgytų dar didesnį pasitikėjimą. Šita partija populizmu neužsiima“, – sakė premjeras.

VIDEO: Socialdemokratų partija švenčia 120-metį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius