Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 17 /13:39

Algirdas Butkevičius gina Birutę Vėsaitę, nors nežino, kuo užsiima „Versli Lietuva“

Premjeras Algirdas Butkevičius gina vis daugiau kritikos sulaukiančią ūkio ministrę Birutę Vėsaitę. Vyriausybės vadovas įsitikinęs, kad atleisdama VšĮ „Versli Lietuva“ vadovą Paulių Lukauską ministrė pasielgė teisingai. Premjeras žėrė priekaištus „Versliai Lietuvai“, tačiau išsidavė, kad net nežino, kuo ši įstaiga užsiima.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį B.Vėsaitė pareiškė, kad P.Lukauskas į darbą buvo priimtas be konkurso, be to, dažnai ėmė nemokamas atostogas ir Rusijoje dirbo konsultacinį darbą. Paaiškėjus, kad vietoje P.Lukausko VšĮ „Versli Lietuva“ vadovo kėdė numatyta socialdemokratei Violetai Boreikienei, kilo triukšmas. Po kurio laiko premjeras patikino, kad bendražygė įstaigos vadove tikrai netaps.

Penktadienį apie B.Vėsaitės poelgį paklaustas A.Butkevičius sakė pirmiausiai norintis pabrėžti, jog pastaroji Vyriausybė skiriasi nuo praėjusiosios konservatorių Vyriausybės, kuri „tikrai keitė žmones ir sodino savus“.

„Mes tikrai taip nesielgiame, – pabrėžė jis. – Jei matėte, ir Vilniaus oro uosto direktorius – užsienyje dirbęs lietuvis, nepriklauso jokiai partijai. Niekaip negaliu suprasti tokios paranojiškos reakcijos, kada ministrė pareikalavo, kad arba dirbi Lietuvoje, arba jeigu dirbi ir kitus darbus, trečdalį darbo laiko praleidi konsultuodamas kitus... Man tai yra visiškai nesuprantama.“

Anot premjero, jeigu „Verslios Lietuvos“ pasiekti rezultatai būtų labai geri, būtų galima nekreipti dėmesio į tai, kad įstaigos vadovas užsiima ir kita veikla.

Tačiau dabar, anot A.Butkevičiaus, pagal tiesioginių užsienio investicijų pritraukimą tarp visų ES šalių Lietuva yra priešpaskutinėje vietoje, po Rumunijos.

„Tai apie kokį mes galime kalbėti rezultatą? Daugiau vyrauja simpatijų antipatijų šauksmai ir kritika“, – situaciją apibūdino Vyriausybės galva.

„Versli Lietuva“ neužsiima užsienio investicijų pritraukimu į Lietuvą, tai daro kita Ūkio ministerijos žinioje esanti įstaiga „Investuok Lietuvoje“.

Tuo metu „Verslios Lietuvos“ uždaviniai – skatinti eksportą į prioritetines rinkas, ieškoti užsienio partnerių Lietuvos įmonėms.

Kaip rašo „Verslo žinios“, eksportas į prioritetines rinkas (Baltijos valstybes, Skandinavijos, ES, tradicines Rytų krypties rinkas) 2012 metais augo 14,3 proc. sparčiau, nei didėjo bendrasis eksportas, kai planuota, kad jis didės bent 10 proc. Lietuvos įmonėms surasta 25 proc. daugiau užsienio prekybos partnerių, nei planuota.

Tačiau pernai paslaugų eksportas sudarė 17 proc. viso eksporto, nors buvo įsipareigota pasiekti 25 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius