Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 26 /16:21

Algirdas Butkevičius: kiek didės pensijos, paaiškės metų pabaigoje

Premjeras kol kas neprognozuoja, kiek kitąmet gali didėti pensijos. Algirdas Butkevičius teigia, kad dėl to bus sprendžiama metų pabaigoje, priimant kitų metų biudžetą. Vyriausybė, anot jo, laikosi pozicijos, kad pensijos turi augti kasmet.
Senatvė
Pensininkės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Galiu pasakyti, kad šios Vyriausybės pozicija yra – kiekvienais metais, atsižvelgiant į ekonominį augimą, turi būti pensijos didinamos, o ne artėjant rinkimams turėtų būti priimami sprendimai.

Kokio dydžio, dar negaliu pasakyti, puikiai matot geopolitinę situaciją, puikiai matote, kas vyksta globaliame pasaulyje ir šiandien pasakyti, kad didinsim 10-15 (eurų – BNS) ar kita suma, tai būtų visiškai nelogiška“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Anot jo, dėl konkretaus pensijų didinimo bus sprendžiama metų pabaigoje: „Mes vadovausimės savo finansine padėtimi ketvirtajame ketvirtyje, matysime, kokios yra tendencijos kitais metais ir priimsime sprendimą – ne populistinį, o paremtą ekonomine, socialine logika“.

Antradienį LRT laidoje „Dėmesio centre“ premjeras teigė, kad pensijos gali didėti nuo kitų metų sausio, o ne nuo liepos, kaip buvo planuota anksčiau.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė rugpjūčio viduryje sakė, kad pensijas ketinama pasiūlyti didinti nuo kitų metų liepos vidutiniškai 6 proc. arba 16 eurų. Tam iš „Sodros“ biudžeto reiktų 75 mln. eurų, o iš valstybės – 10 mln. eurų.

Vyriausybė liepos 1 dieną 3 eurais iki 108 eurų padidino bazinę pensiją, o draudžiamosios pajamos didėjo taip pat 3 eurais iki 434 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius