Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

Algirdas Butkevičius: mokytojų atlyginimus kitąmet didinsime 5 procentais

Premjeras Algirdas Butkevičius žada, kad kitais metais mokytojų atlyginimai kils 5 procentais.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiais metais didiname finansavimą moksleivių krepšeliui, kaip žinote, moksleivių sumažėjo, bet mes tuos pačius asignavimus palikome. Ir taip pat padidinsime mokytojams atlyginimus kitais metais 5 procentais, ir ikimokyklinio ugdymo švietimo darbuotojai atlyginimus gaus tokius pačius kaip ir bendrojo lavinimo mokyklose dirbantys mokytojai“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė A.Butkevičius.

Dalyje šalies mokyklų ketvirtadienį vyko įspėjamasis streikas, prie jo prisidėję mokytojai nevedė pirmų dviejų pamokų. Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, gautais iš savivaldybių, streikuoti ruošėsi 869 pedagogai 33 mokyklose.

Streiką pedagogai rengė reikalaudami atkurti mokinio krepšelio dydį, buvusį iki 2009 metų. Tuomet mokinio krepšelis siekė 3774 litus, šiuo metu – 3348 litus.

Streiką pedagogai rengė reikalaudami atkurti mokinio krepšelio dydį, buvusį iki 2009 metų. Tuomet mokinio krepšelis siekė 3774 litus, šiuo metu – 3348 litus. Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos, kitąmet planuojama mokinio krepšelį padidinti 32 litais iki 3380 litų (arba 979 eurų).

Taip pat pedagogai reikalauja ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų atlyginimus prilygnti bendrojo lavinimo mokytojų atlyginimams, iki 128 litų grąžinti bazinę mėnesio algą. Tarp keliamų reikalavimų – ir raginimai mažinti darželių grupes bei klases mokyklose. Be to, profsąjungos reikalauja, kad būtų pasirašyta šakos kolektyvinė sutartis ir sudarytos sąlygos mokytojams išeiti į senatvės pensiją nuo 55 metų.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad streikas neteisėtas, o visų reikalavimų įvykdyti neįmanoma dėl riboto biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius