-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 30

Algirdas Butkevičius nekeičia pozicijos dėl Renatos Cytackos ir laukia energetikos ministro sprendimo

Nepaisant to, kad laišką, kuriame prezidentė Dalia Grybauskaitė apkaltinta melu, galėjo rašyti ne energetikos viceministrė Renata Cytacka, premjeras Algirdas Butkevičius pozicijos nekeičia – ji turi trauktis iš pareigų.
Renata Cytacka
Renata Cytacka / Energetikos ministerijos nuotr.

„Niekas nesikeičia. Aš laukiu ministro apsisprendimo“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino trečiadienį buvęs informuotas, kad energetikos viceministrė viešą laišką dėl tariamo prezidentės melo parašė pati savaitgalį, tik išsiuntė darbo dieną, per konferencijos, kurioje dalyvavo, pertrauką.

Tačiau tiek D.Grybauskaitės pareiškimas, tiek portalo lrytas.lt skaitytojos laiškas, į kurį reagavo R.Cytacka, pasirodė sausio 14 dieną. Pačios R.Cytackos laiškas taip pat išplatintas tą pačią savaitę - sausio 16 dieną.

Matyti, jog R.Cytackos išplatintas laiškas sukurtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininko europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio vardu registruotame kompiuteryje, o tekstas paskutinį kartą išsaugotas jau R.Cytackos kompiuteryje

Ketvirtadienį naujienų portalas lrytas.lt pranešė, kad matyti, jog R.Cytackos išplatintas laiškas sukurtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininko europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio vardu registruotame kompiuteryje, o tekstas paskutinį kartą išsaugotas jau R.Cytackos kompiuteryje.

„Prezidentė D.Grybauskaitė viešai suklaidino tarptautinę bendruomenę ir Europos Parlamento narius sakydama, kad nė vienoje tarptautinės organizacijos ataskaitoje nėra minima, jog Lietuva pažeidžia tautinių mažumų teises. Prezidentė meluoja“, – rašoma politikės laiške.

V.Tomaševskis ir R.Cytacka priklauso tai pačiai partijai. LLRA lyderis nepatvirtino, kad laiškas rašytas su jo žinia ar jo kompiuteryje.

„Energetikos ministrui yra aiškiai pasakyta – tai yra jo kompetencijos klausimas. Jis turi pateikti man atsakymą, kokį priims sprendimą“, – ketvirtadienį pakartojo A.Butkevičius.

R.Cytacką į energetikos viceministrės pareigas delegavo LLRA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius