Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09

Algirdas Butkevičius: prie atominės elektrinės temos bus sugrįžta vasarį

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius interviu „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ aptaria artėjančius prezidento rinkimus, Visagino atominės elektrinės ir euro įvedimo klausimus.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak premjero, Baltijos šalių vyriausybių vadovai prie atominės elektrinės temos grįš vasarį. „Vasario mėnesį, kai vyks Baltijos ministrų pirmininkų tarybos posėdis, aptarsime bendros Baltijos šalių energetikos rinkos sukūrimą, taip pat bus kalbama apie sinchronizavimo sistemos diegimą sujungiant Baltijos šalis su Vakarų energetikos tinklais.

Ir trečioji dalis bus dėl atominės elektrinės, nes kol kas atsakymo iš mūsų partnerių dar neturime“, ­– interviu sako Ministras Pirmininkas.

Pasak premjero, Baltijos šalių vyriausybių vadovai prie atominės elektrinės temos grįš vasarį

Paklaustas apie artėjančius Prezidento rinkimus, premjeras tikisi, kad Lietuvos socialdemokratų partijos taryba vieningai patvirtins europarlamentaro Zigmanto Balčyčio kandidatūrą juose.

Kalbėdamas apie su euro įvedimu susijusius klausimus, Vyriausybės vadovas pabrėžia, kad šios to negalima sieti su pensijų kompensavimu ar kitų papildomų išlaidų didinimu. „Jeigu nebūtų numatyta įsivesti euro 2015 metais, fiskalinės drausmės įstatymas būtų taip pat įgyvendinamas, kaip yra įgyvendinamas dabar – jokiu būdu nebūtų labiau didinamos išlaidos tiek valstybės, tiek „Sodros“ biudžete“, – tvirtina Ministras Pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius