-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 07

Algirdas Butkevičius sako tvirtai apsisprendęs nedalyvauti prezidento rinkimuose

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė esąs tvirtai apsisprendęs nedalyvauti prezidento rinkimuose, nepaisant partijos bendražygių raginimų siekti šalies vadovo posto.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Norėčiau padėkoti savo kolegoms už pasitikėjimą manimi, bet aš esu labai tvirtai apsisprendęs ir viešai esu pasakęs savo nuomonę (...). Neįsivaizduoju, kaip galėčiau vykdyti rinkimų kampaniją dirbdamas ministro pirmininko pareigose. Tikrai savo sprendimo nekeisiu“, – LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų partijos prezidiumas kandidatu prezidento rinkimuose siūlo Europos Parlamento narį Zigmantą Balčytį, tačiau jo kandidatūra dar oficialiai neiškelta.

Partijos pirmininko pavaduotojas, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pirmadienį sakė sieksiantis įtikinti premjerą, kad šis pats dalyvautų prezidento rinkimuose.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė žada sausio pabaigoje arba vasario pradžioje paskelbti, ar dalyvaus prezidento rinkimuose. Dauguma stebėtojų mano, kad nuomonių apklausose pirmaujanti šalies vadovė sieks antrosios kadencijos.

Sausio pradžioje naujienų portalo delfi.lt paskelbta „Spinter tyrimų“ apklausa parodė, kad 36 proc. šalies gyventojų prezidento rinkimuose norėtų balsuoti už dabartinę šalies vadovę D.Grybauskaitę, o 10,9 proc. savo favoritu įvardijo A.Butkevičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius