Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Algirdas Butkevičius: Socialdemokratų frakcija balsavime dėl „darbiečių“ neliečiamybės dalyvaus 100 proc.

Tuo metu, kai Seimas turėjo svarstyti Vyriausybės programą, paskirtajam premjerui teko raminti įsikarščiavusius Darbo partijos frakcijos narius. Šie, išgirdę apie Seimo specialiosios komisijos sprendimą siūlyti Seimui naikinti Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho ir narių Vytauto Gapšio bei Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliačiamybę apie 15 minučių vėlavo pasirodyti Seimo posėdyje. Jų posėdyje apsilankė paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak jo, teisinės neliečiamybės ir Vyriausybės programos klausimai yra visiškai atskiri ir negali būti siejami. Jis pareiškė besitikintis, kad tai supras ir „darbiečiai“.

„Aš paaiškinau, kad mano tikslas, kaip patvirtinto ministro pirmininko, yra organizuoti Vyriausybės darbą ir su manim negali būti jokių diskusijų dėl kitų sprendimų, kurie nėra susiję su koalicijos darbu Seime ar Vyriausybėje“, – teigė jis.

A.Butkevičius tikino ketvirtadienio Darbo partijos frakcijos posėdyje neišgirdęs jokių ultimatumų  ir išreiškė viltį, kad ir toliau Darbo partija elgsis atsakingai.

„Yra tam tikri reikalavimai kiekvienam politikui keliami padorumo, atsakomybės ir taip pat teisinės valstybės pamatų stiprinimo, o laikas parodys“, – kalbėjo jis, paklaustas, ar Darbo partija nepasitrauks iš koalicijos. 

A.Butkevičius dar kartą pareiškė, kad socialdemokratai yra tvirtai apsisprendę balsuoti už neliečiamybės naikinimą Darbo partijos pirmininkui ir nariams.

„Komisijos nariai, kurie dalyvavo komisijos darbe, vakar informavo partijos vadovybę, kad jie, susipažinę su medžiaga, mato, kad tai yra ekonominiai ir finansiniai padaryti pažeidimai“, – teigė jis.

Todėl, pasak A.Butkevičiaus, negali būti jokių abejonių, kad bylas turi tirti teismai, o ne politikai, šie teismams trukdyti negali.

„Mes kalbame apie teisinę demokratinę valstybę ir teisinius niuansus. Bylas turi nagrinėti teismas, o ne politikai, ir politikams niekas nesuteikia teisės riboti teismų ir teisėjų darbą“, – sakė jis.

A.Butkevičius atmetė galimybę, kad socialdemokratų nariai gali tiesiog nebūti posėdžių salėje, kai vyks balsavimas dėl „darbiečių“ neliečiamybės naikinimo.

„Mūsų frakcija yra disciplinuota ir tikrai dalyvaus, – kiek žinau, tikriausiai 100 proc. Nė vienas nepasakė, kad kitaip elgsis. Jūs patys pamatysite“, – žadėjo socialdemokratų pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius