Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07

Algirdas Butkevičius: STT išsklaidė abejones dėl ministrų

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo sužinojęs, jog nė vienam iš jo vadovaujamos Vyriausybės ministrų nėra priekaištų dėl veiklos skaidrumo.
Saulius Urbanavičius
Saulius Urbanavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį STT vadovas Saulius Urbanavičius informavo premjerą apie dabartinio Ministrų kabineto narių reputaciją ir išsklaidė abejones dėl „šešėlių“ ir tam tikros rizikos, – sakoma šeštadienį Socialdemokratų partijos išplatintame pranešime.

Mano kabinete apsilankęs STT vadovas mane informavo, jog nė vienam iš ministrų nėra priekaištų dėl veiklos skaidrumo, nėra jokios pažymos, kurioje būtų informacija apie kokias nors rizikas, – teigia A.Butkevičius.

„Mano kabinete apsilankęs STT vadovas mane informavo, jog nė vienam iš ministrų nėra priekaištų dėl veiklos skaidrumo, nėra jokios pažymos, kurioje būtų informacija apie kokias nors rizikas“, – teigia A.Butkevičius.

Į STT premjeras teigia pats kreipęsis po prezidentės pareiškimo, kad kai kurie viceministrai kelia abejonių dėl savo skaidrumo. Socialdemokratų partijos išplatintame pranešime nekalbama apie tai, kad premjeras su STT būtų kalbėjęs dėl viceministrų.

„Dabar vardais nebaksnosime, bet yra rengiamas sąrašas, taip pat tikriname su tam tikromis struktūromis, yra įvairių šešėlių, turime su šešėliais, įtartinų viceministrų. Toks sąrašas bus pateiktas ir kitiems, ir būsimiems ministrams“, – šią savaitę sakė prezidentė.

Ji jau anksčiau yra minėjusi, kad kai kurių viceministrų kompetencija ir skaidrumas kelia problemų.

A.Butkevičius taip pat yra patvirtinęs, jog kai kuriems viceministrams trūksta kompetencijos, todėl su koalicijos partneriais vyksta derybos dėl jų keitimo. Jis teigė sutaręs su partneriais neminėti pavardžių tų viceministrų, kurie gali būti keičiami.

Liepos 12 dieną prezidentei D.Grybauskaitei pradėjus antrą savo kadenciją, pagal Konstituciją, Vyriausybė grąžina įgaliojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius