Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

Algirdas Butkevičius teigia prezidentės pranešime neišgirdęs, kad valdantieji kovoja dėl finansinės įtakos zonų

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pareiškė nieko nežinantis apie prezidentės Dalios Grybauskaitės kalboje minėtą kovą tarp valdančiųjų dėl finansinės įtakos zonų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Dėl finansinių interesų, įtakos pasidalijimo tikrai galiu užgarantuoti kaip ministras pirmininkas, kad jeigu tokie interesai paaiškėtų valdančioje daugumoje ar opozicijoje, su tokiais norais, ketinimais niekada nesitaikstyčiau“, – po D.Grybauskaitės metinio pranešimo žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Dalis valdančiosios daugumos taip užsiėmusi kova už finansinės įtakos zonas, kad nebeturi laiko įsisenėjusioms žmonių problemoms spręsti, – sakė D.Grybauskaitė.

Ketvirtadienį Seime prezidentė Dalia Grybauskaitė perskaitė metinį pranešimą.

Pranešime D.Grybauskaitė pažymėjo, kad valdantieji užsiima dirbtine vadovų rotacija ir į europinius pinigus skirstančių įstaigų vadovus skiria savus.

„Dalis valdančiosios daugumos taip užsiėmusi kova už finansinės įtakos zonas, kad nebeturi laiko įsisenėjusioms žmonių problemoms spręsti“, – teigė ji.

Prezidentė pabrėžė, kad atgyjantys populistiniai pažadai gali vėl nublokšti Lietuvą į finansinį chaosą, dar nė nekompensavus pensijų. Tačiau, pridūrė prezidentė, euro įvedimas apribos politinį ir finansinį populizmą.

A.Butkevičius: tikrai geras pranešimas

„Tikrai labai stiprus, geras pranešimas. Telkiantis visuomenę, politikus, ypač šiuo labai atsakingu laikotarpiu. Daugelis dalykų, kurie buvo įvardinti prezidentės pranešime, yra didžiulis šios Vyriausybės atlikto darbo savotiškas vertinimas“, – sakė A.Butkevičius.

Jis paminėjo Suskystintų gamtinių dujų terminalą, kuris, jo teigimu, atsiras šios Vyriausybės dėka.

„Dar buvo paminėta, dėl ko mes labai dirbome, Lietuvos šilumos energetikos strategijos turėjimas. Ji trečiadienį bus patvirtinta. Pastabos, kurios buvo išsakytos dėl korupcijos, jos irgi yra teisingos“, – pranešimą įvertino A.Butkevičius.

Greito priartėjimo prie 2 proc. BVP gynybai nežada

Pranešime prezidentė pareiškė, kad gynybai finansavimą iki 2 proc. BVP reiktų didinti per penkerius metus, tuo metu valdantieji yra kalbėję, kad tai galima būtų pasiekti nebent per dešimtmetį.

Apie tai paklaustas A.Butkevičius sakė, kad jeigu per dvejus metus ekonomikoje atsirastų labai spartūs pasikeitimai, tai būtų realu.

„Pagal dabartinę situaciją taip drąsiai negalėčiau pasakyti, nes yra kitų finansinių įsipareigojimų. Galiu pasakyti, kad krašto apsaugai finansavimas tikrai bus didinamas“, – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius