Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 03 17

Algirdas Kaušpėdas: III pasaulinis karas bus žiauriausias

Architektas, grupės „Antis“ lyderis, vienas Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių Algirdas Kaušpėdas pripažino, kad esant įtemptai situacijai tarp Ukrainos ir Rusijos, jis jaučia nerimą. „Suvokdami tą galimybę (prarasti nepriklausomybę, – red. past.), nes galimybė visada yra, turime būti savimi“, – ragino A.Kaušpėdas.
Algirdas Kaušpėdas
Algirdas Kaušpėdas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš manau, kad jeigu taip atsitiktų, pagrindinis dalykas yra nemeluoti sau ir išlaikyti savyje tikrąjį, žmogiškąjį orumą. Aš tai nestočiau į jokią Putino partiją ir, ko gero, mane kažkur už tai išvežtų“, – bandė juokauti pašnekovas.

Surimtėjęs žinomas architektas ir atlikėjas sakė, kad mes neįsivaizduojame, koks galėtų būti III-iasis pasaulis karas, tačiau, jo nuomone, jis tikrai nevyktų civilizuotai.

Tačiau jei mes kalbame apie Lietuvos aneksiją ar apie Lietuvos blogą scenarijų, mes kalbame apie III-iąjį pasaulinį karą. Tik koks jis bus?

„Tačiau jei mes kalbame apie Lietuvos aneksiją ar apie Lietuvos blogą scenarijų, mes kalbame apie III-iąjį pasaulinį karą. Tik koks jis bus? Kai kas gal galvoja, kad jis bus humaniškas, džentelmeniškas. Nieko panašaus! II pasaulinis buvo žiauresnis už pirmąjį, III bus dar žiauresnis už II“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ačiū, kad atėjote“ sakė A.Kaušpėdas.

Kiekvienas pilietis, pasak A.Kaušpėdo, turi turėti subalansuotą asmeninę poziciją, nekiršinti žmonių, visur ieškoti vienybės, bendrų interesų. Jo nuomone, Lietuvą reikia įsivaizduoti kaip ramią, o ne kaip isterišką, apie savo skriaudas nuolat primenančią šalį, parodyti, kad Lietuva – suaugusi šalis

„Reikia mylėti savo laisvę, kitų laisvę. Tų pačių ukrainiečių, rusų. Lietuvai reikia rasti savo poziciją kaip Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais, tokią lyderiaujančią poziciją, bet ji turi būti taikinanti, vienijanti, randanti balansą tarp visų jėgų“, – nuomonę išsakė A.Kaušpėdas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius