Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 22

Algirdas Patackas grasina trauktis iš „Drąsos kelio“ frakcijos

„Drąsos kelio“ frakcija Seime jau ima eižėti. Pirmasis nepasitenkinimą frakcijos narių išreikštu palaikymu paskirtajam premjerui Algirdui Butkevičiui ir Darbo partijos kaltinamiesiems ketvirtadienio Seimo posėdyje pareiškė signataras Algirdas Patackas.
Algirdas Patackas
Algirdas Patackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jis teigė, kad ir toliau frakcijos seniūnei Neringai Venckienei laikantis tokių pozicijų, bus priverstas pasitraukti iš frakcijos.

„Jeigu tokių nuostatų bus laikomasi, būsiu priverstas nelaikyti savęs „Drąsos kelio“ frakcijos nariu, pilietine ir politine prasme, o, jei tokios nuostatos įsivyraus, tai ir formaliąja prasme“, – sakė jis.

A.Patackas argumentavo, kad N.Venckienės veiksmai Seime jau nuvylė didžiąją dalį „Drąsos kelio“ rėmėjų.

„Sprendimas palaikyti Darbo partiją ir premjerą A.Butkevičių nuvylė, drįstu teigti, didžiąją dalį „Drąsos kelio“ šalininkų. Atėjome į viešą gyvenimą kaip visuomeninis sambūris, tad palaikydami bet kurią sisteminę partiją apskritai, o ypač teisingumo dalykuose (įsivėlusią – red. past.), atsisakome savitumų, išduodame esminius principus“, – pareiškė A.Patackas.

Pasak jo, Darbo partija yra „bepasaulėžiūrinis darinys, keliantis pavojų Lietuvos valstybingumui“.

„Padariau klaidą, kad prieš įsijungdamas į „Drąsos kelio“ sąjūdį, neišreikalavau iš jo lyderių aiškiai apibrėžti savo pilietines ir politines pažiūras, tikėdamas, kad tiesos siekis mus pakels virš jų ir suvienys. Deja, taip neįvyko“, – pridūrė jis.

Primename, kad trečiadienį „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnė N.Venckienė žurnalistams teigė greičiausiai balsuosianti prieš teisinės neliečiamybės naikinimą Darbo partijos bylos kaltinamiesiems Viktorui Uspaskickui, Vytautui Gapšiui ir Vitalijai Vonžutaitei. N.Venckienė teigė įžvelgianti, kad Darbo partijos byla yra „iš dalies“ politinė.

Nevieningai „Drąsos kelio“ frakcijos atstovai elgėsi ir ketvirtadienio posėdyje balsuojant dėl A.Butkevičiaus paskyrimo premjeru. N.Venckienė, Jonas Varkala ir Valdas Vasiliauskas palaikė LSDP lyderį. A.Patackas ir Vytautas Matulevičius balsavo prieš, Aurelija Stancikienė susilaikė, o Povilas Gylys nedalyvavo balsavime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius