Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23 /10:29

Algirdo Butkevičiaus galvosopis: ką rinktis – liberalą ar konservatorių?

Premjeras Algirdas Butkevičius sekmadienio rytą balsuoti antrajame rinkimų ture atvyko į Jono Basanavičiaus progimnaziją. Politikui teko sunki užduotis – rinktis tarp TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio atstovo. Tačiau biuletenio nesugadino.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius su šeima balsavo Seimo rinkimuose / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo Naujamiesčio apygardoje galėjo rinktis iš dviejų kandidatų – konservatoriaus Žygimanto Pavilionio ir Liberalų sąjūdžio atstovo Virgilijaus Aleknos.

„Buvo labai sunku apsispręsti. Už ką aš balsavau, palieku jums patiems paspėlioti“, – žurnalistams sekmadienio rytą sakė A.Butkevičius.

VIDEO: A.Butkevičius: „Buvo labai sunku apsispręsti. Už ką aš balsavau, palieku jums patiems paspėlioti“

Jis tikino, kad biuletenio negadino ir savo pilietinę pareigą atliko. „Aš vis dėlto atlieku pirmiausia pilietišką pareigą. Abu kandidatus labai gerai pažįstu, vienas netgi buvo tam tikru laikotarpiu mano labai geras draugas, daug renginių kartu organizavome, jis prisijungė atidaryt Panevėžyje ir Šiauliuose sporto mokyklas“, – sakė A.Butkevičius.

Aš manau, kad 70 proc. mes dirbsime opozicijoje, – sakė A.Butkevičius.

Po balsavimo jis keliaus į 10-ies kilometrų žygį. Pirmojo turo rezultatus, kai socialdemokratus aplenkė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir TS-LKD, jis laiko pralaimėjimu.

„Mes galvojome, kad visuomenė mato mūsų padarytus darbus ir suteiks mums mandatą toliau tęsti kitus darbus. Rinkimų kampanijai skyriau labai mažai laiko“, – sakė premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, kitų partijų rinkimų kampanija „buvo daug agresyvesnė, jeigu kalbėtume apie konservatorių partijos rinkimų kampaniją, jeigu kalbėtume apie Valstiečių ir žaliųjų sąjungą, tai jie turi „Naisių vasarą“, žmones vežiojo į teatrus ir taip toliau“.

Ar trauksis iš partijos pirmininko posto, A.Butkevičius neatsakė, tačiau tikino, kad savo artimiausius planus paskelbs jau netrukus.

Jis mano, kad po antrojo rinkimų turo socialdemokratams teks dirbti opozicijoje.

„Aš manau, kad 70 proc. mes dirbsime opozicijoje“, – sakė A.Butkevičius. Paklaustas, ar turi savo įpėdinį, jis aiškino, kad partijos lyderiais jis yra įvardijęs kelis socialdemokratus, tarp jų – ir a.a. Jurą Poželą, kuris buvo minimas kaip realiausias kandidatas į Socialdemokratų partijos pirmininko postą.

Nors partija rinkimuose pasirodė prastai, A.Butkevičius nemano, kad rinkėjai nuo jos nusigręžė.

„Yra tam tikri protesto balsai prieš valdžią. Tikiuosi, kad ir šį kartą jie buvo labai gerai ir teisingai panaudoti“, – sakė premjeras.

Peržiūrėti turinį naujame langeRinkimų rezultatai
Peržiūrėti turinį naujame langeRinkimų aktyvumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius