-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 05

Algirdo Mykolo Brazausko parke Kaišiadoryse gali atsirasti jo biustas ar paminklas

Kaišiadoryse augusio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu pavadintame miesto parke gali atsirasti prezidento atminimui skirta lenta, biustas ar paminklas.
A.M.Brazausko bareljefas ant atminimo lentos
A.M.Brazausko bareljefas ant atminimo lentos / grokiskis.lt nuotr.

Kaišiadorių savivaldybė artimiausiu metu rengiasi skelbti atvirą konkursą dėl techninio projekto šiam miesto centre esančiam parkui sutvarkyti.

Kaip BNS sakė savivaldybės vyriausiasis architektas Mindaugas Stepanas, konkurso sąlygose nebus nurodyta, kaip konkrečiai turėtų būti įamžintas A.M.Brazausko atminimas. Be to, svarstoma parke pagerbti ir kitą žymų krašto žmogų – kardinolą Vincentą Sladkevičių, tad konkurse dalyvaujantieji turėtų nurodyti jų abiejų atminimui skirtas vietas.

„Neįvardijame konkrečiai – bus nurodoma sutvarkyti parko apšvietimą, takus, takelius, laiptus, išspręsti apželdinimo klausimus, rekonstruoti seną fontaną, įrengti suoliukus ir šiukšliadėžes. Ir mažosios architektūros sprendiniai: tarkime, numatyti galimybę įrengti Kaišiadorių rajono žymių žmonių įamžinimo ar atminimo vietas“, – vardijo architektas.

Tačiau, anot jo, savivaldybė iš gyventojų jau išgirdo pasiūlymų įrengti atminimo lentą, biustą ar paminklą. Visuomenės nuomonės taip pat bus klausiama dar kartą, sulaukus priešprojektinių pasiūlymų.

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Lietuvos prezidentas po sunkios ligos mirė pernai birželio 26 dieną Vilniuje.

„Žmonės turėtų pateikti pasiūlymus. Mes pasiūlymų du jau turime – A.M.Brazausko gimnazijos direktorius siūlo atminimo lentą ar paminklą prezidentui netoli parko centrinio įėjimo vartų, prie A.M.Brazausko gimnazijos. Kitas pasiūlymas seniūnės – ji siūlo numatyti vietą garbės piliečių biustams“, – pasakojo M.Stepanas.

Pats architektas sako palankiau vertinantis lentos ar biusto idėją – paminklas, jo nuomone, nebūtų geriausias sprendimas.

„Yra du iškilūs žmonės Kaišiadorių rajone, ir yra kaip tarsi tame parke dvi vietos: mokykla, ir yra kaip tik siūlymas, kad šalia jos būtų koks nors A.M.Brazausko atminimas. Kardinolas V.Sladkevičius, galvojame, galėtų būti įamžintas šalia Kaišiadorių vyskupijos kurijos, kuri ribojasi su parku“, – svarstė M.Stepanas.

Jo teigimu, svarbiausia renkantis pasiūlymus bus kaina. Tikimasi parengti projektą dar šiemet.

Kaip BNS sako rajono administracijos direktorė Ligita Pūrienė, anksčiau bevardis buvęs parkas Kaišiadorių centre A.M.Brazausko vardu pakrikštytas maždaug prieš metus, netrukus po prezidento mirties.

Kaišiadoryse taip pat yra A.M.Brazausko atminimui skirtas muziejus, įrengtas jo tėvų name.

A.M.Brazauskas gimė Rokiškyje, vėliau su tėvais persikėlė į Kaišiadoris, kur baigė mokyklą.

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Lietuvos prezidentas po sunkios ligos mirė pernai birželio 26 dieną Vilniuje.

Lietuvos prezidento pareigas jis ėjo 1993–1998 metais, o 2001–2006 metais buvo Vyriausybės vadovas. Lietuvos tautinio išsivadavimo metu 1988–1990 metais A.M.Brazauskas vadovavo Lietuvos komunistų partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius