2011 03 28

Algis Čaplikas: „Naujų merų rinkimams – daugiausiai trys savaitės“

Seimo Jungtinės (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcijos seniūnas Algis Čaplikas įregistravo Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisą, pagal kurią nauji merai turi būti išrinkti ir darbą pradėti ne vėliau kaip per tris savaites nuo rinkimų dienos.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Savivaldos rinkimų data atitinkamai būtų pavėlinta, ir rinkimai įvyktų trečią kovo sekmadienį.

Projektas parengtas atsižvelgiant į tai, kad pagal dabar galiojančią tvarką senoji taryba, jau patvirtinus rinkimų rezultatus, net pusantro mėnesio dirba formaliai, tuo tarpu naujai išrinkta taryba dėl įstatyme nurodyto laikotarpio negali pradėti vykdyti jai pavestos veiklos. Be to, naujų merų rinkimui ir koalicijų formavimui skiriant net iki dviejų mėnesių atsiranda didesnė tikimybė, kad šis procesas vyks neskaidriai.

„Iš patirties galiu užtikrinti, kad naujų merų rinkimams pakanka trijų savaičių, tuo tarpu dabartiniame įstatyme numatytas iki dviejų mėnesių laikotarpis negarantuoja greito ir sklandaus valdžios perėmimo. Priėmus pataisas, taip pat būtų išvengta senosios tarybos darbo imitavimo, atsirastų daugiau skaidrumo formuojant naują valdžią“, – sakė projekto rengėjas A. Čaplikas.

Pagal šiuo metu galiojantį Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą savivaldybių tarybų rinkimus skelbia Seimas ne vėliau kaip likus 5 mėnesiams iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos.

Jeigu likus 4 mėnesiams iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos Seimas nepaskelbia savivaldybių tarybų rinkimų datos, savivaldybių tarybų rinkimai rengiami paskutinį sekmadienį, nuo kurio iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos lieka ne mažiau kaip mėnuo. Savivaldybių tarybų rinkimai rengiami ne anksčiau kaip prieš 2 mėnesius ir ne vėliau kaip prieš mėnesį iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius