-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Algos medikus pasieks vėliau nei pavasaris

Vilniaus Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės darbuotojai atlyginimus gauna mėnesiu vėliau. Atsiskaitymas su personalu sutriko ir kai kuriose kitose sostinės gydymo įstaigose. Tačiau ne visose.
Medikai
Medikai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus M.Marcinkevičiaus ligoninėje atlyginimai vėluoja visu mėnesiu – už gruodį darbuotojai pinigus gavo tik vasario 20-ąją. Penktadienį šios įstaigos vadovas Justinas Augustinavičius kaip tik buvo užsikasęs po finansinėmis ataskaitomis, todėl neturėjo nė akimirkos pabendrauti su LŽ.

Tačiau panašaus dydžio finansavimą – apie 13 mln. litų – gaunanti Vilniaus Antakalnio universitetinė ligoninė su finansiniais sunkumais iki šiol nesusidūrė.

Tuo metu Respublikinės tuberkuliozės ir infekcinių ligų universitetinės ligoninės 400 darbuotojų algas iki šiol gaudavo apie mėnesio vidurį. Tačiau už sausį jiems darbo užmokestis vakar vidurdienį dar nebuvo sumokėtas. Ir taip – ne pirmą kartą. „Vėluoja šiek tiek, bet ką padarysi – sunkmetis“, – LŽ teigė šios įstaigos vadovas Arvydas Šilys.

Tuberkuliozės ligoninės direktoriaus teigimu, pagrindinė vėluojančių algų priežastis – nebe tokios patogios finansavimo sąlygos iš Ligonių kasos. „Situacija pasikeitė dėl to, kad Ligonių kasa – tikrai ne iš gero gyvenimo - pernai lapkritį pakeitė mokėjimo tvarką. Anksčiau pusę uždirbtų pinigėlių gaudavome avansu, o dabar nebegauname. Tai vienintelė priežastis“, – sakė A.Šilys.

Direktorius atlyginimų mokėjimo grafiką tikisi sureguliuoti balandį, baigiantis šildymo sezonui. Jo žiniomis, panašių mokėjimo sutrikimų kyla ir kitose ligoninėse.

Vilniaus teritorinės ligonių kasos vadovas Vytautas Mockus atkreipė dėmesį, kad kai kurios ligoninės buvo užliūliuotos avansiniu finansavimu ir dabar, jo negaudamos, nebeturi kur dėtis. „Kol jautėme ekonomikos pakilimą, galėjome pervesti pinigus net negavę sąskaitų. Kiekvienai įstaigai toks algų mokėjimo grafikas buvo patrauklus, tačiau ir dabar mes terminų dar nepažeidžiame“, – kalbėjo V.Mockus.

Šiuo metu Tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninės finansinius dokumentus tikrina dvi Vilniaus ligonių kasos finansininkės. „Draugiškai bandome išsiaiškinti, ar ten nėra vadybos problemų“, – sakė V.Mockus. Anot jo, ši gydymo įstaiga gali sunkiai verstis ir dėl savo specifikos, nes yra „išbarstyta“ po visą Vilnių.

Tačiau panašaus dydžio finansavimą – apie 13 mln. litų – gaunanti Vilniaus Antakalnio universitetinė ligoninė su finansiniais sunkumais iki šiol nesusidūrė. Šioje įstaigoje dirba 200 žmonių daugiau – per 600. Su jais atsiskaitoma laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius