-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Alkoholio upė tekės laisviau

Uostamiestyje atpalaiduojamas apynasris prekybai alkoholiniais gėrimais – jau rengiami leidimai užsiimti tokia veikla arti ugdymo įstaigų.
Alkoholis
Klaipėdoje siūloma laisviau prekiauti alkoholiu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį Klaipėdos savivaldybės tarybos Socialinių reikalų komitete buvo pritarta siūlymui išduoti keturis leidimus prekiauti alkoholiniais gėrimais mažesniu nei 50 metrų atstumu nuo švietimo įstaigų. Tokia prekyba numatoma H.Manto gatvėje, ties Klaipėdos universitetu, Sukilėlių gatvėje prie Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos, Laukininkų gatvėje netoli vaikų klubo „Inkarėlis“ bei „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos.

Anot Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės, šio mėnesio pabaigoje taryba galutinai nuspręs, ar verslininkams bus leista prekiauti tose vietose.

Anksčiau prekiauti alkoholiu šalia mokyklų, maldos namų, policijos, karinių organizacijų ir panašių įstaigų buvo draudžiama, bet šiemet Klaipėdos savivaldybės taryba priėmė sprendimą, pagal kurį norintieji prekiauti turi gauti įstaigų vadovų raštišką sutikimą, o galutinį sprendimą priima taryba.

Socialinių reikalų komitete pateiktuose keturiuose projektuose dėl leidimo prekiauti alkoholiniais gėrimais kavinėse bei parduotuvėje buvo nurodyta, kad gauti abiejų mokyklų, vaikų klubo bei Klaipėdos universiteto vadovų sutikimai.

Vaikų klubo „Inkarėlis“ vedėja Dalia Jagminienė teigė, kad aplink alkoholiniais gėrimais ir dabar prekiaujama prekybos centruose, kavinėse.

„Aišku, mes nesame už prekybą alkoholiu. Bet negi nuo mūsų priklauso, kad, pavyzdžiui, uždarytų aplinkui esančias kavines ar parduotuves? Mes gyvename savo kultūrinį gyvenimą, veikiame iki aštuntos valandos vakaro ir neturėjome jokių trukdžių. Bet, jeigu matysime, kad kas nors bus blogai, kažką darysime“, – dėstė D.Jagminienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius