Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 02

Alkoholis „Soul Box“ be ribojimų nesilies

Kovo 21-ąją nusprendusi, kad alkoholiu Vilniaus gatvėje esančioje „Soul Box“ kavinėje bus draudžiama nuo vidurnakčio iki 8 val. ryto, gegužės 2-ąją Vilniaus savivaldybės taryba nepersigalvojo ir apribojimų atšaukimui nepritarė. Tai šiek tiek nuramino netoliese gyvenančius žmones, kurie tvirtina, kad situacija šitoje kavinėje visiškai nepasikeitė.
„Soul Box“
„Soul Box“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Alkoholis

Anot savivaldybės Saugaus miesto departamento direktoriaus pavaduotojo Juliaus Morkūno, atšaukti ribojimus siūlyta dėl to, kad kavinė ėmėsi priemonių, kaip sumažinti už kavinės sienų girdimą triukšmą. Esą „Soul Box“ rengiami koncertai perkelti į belangę salę, neturinčią sienų su išore, joje įrengta akustinė užuolaida. Triukšmo sulaikymo skydai atsirado ir lauko stiklinėje salėje. Taip pat sugriežtinta durų kontrolė – kadangi kavinė turi dvigubas duris, tarp kurių yra nedidelis koridorius, atsirado sistema neleidžianti atidaryti kitų durų, kol pirmosios neužsidarė. Tai esą irgi mažins lauke girdimą triukšmą, ypač vykstant koncertams.

Tačiau Palangos gatvės gyventojų atstovė Eitautė Jakutienė tvirtino, kad situacija šitoje kavinėje visiškai nepasikeitė – ir toliau skamba garsi muzika, tenka nuolat kviesti policiją, Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus.

„Mes esame medikų šeima, darbe, operacinėse turime būti 7.30 val. O mums nuolat trikdoma sveikata ir darbingumas, esame pikti ir suirzę“, – skundėsi moteris.

E.Jakutienė teigė, kad tikrinant situaciją kavinėje buvo pasirinktas itin netinkamas laikas – didysis penktadienis ir šeštadienis, kai žmonės nesiburiavo, nes buvo ne tik nepalankios dienos, bet ir šalti orai.

Tarybos nariai įsiklausė į gyventojų nuomonę – pritariančių ribojimų atšaukimui buvo mažiau, nei tam prieštaraujančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius