Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

Almanacho „Baltija“ pristatymas

Trečiadienį I.Simonaitytės bibliotekoje pristatomas literatūros almanachas „Baltija“.
Literatūros almanachas „Baltija“.
Literatūros almanachas „Baltija“. / Organizatorių nuotr.

„Baltijos“ sudarytoja Nijolė Kepenienė mano, kad visų autorių žodžiai ir mintys apie pasaulį yra tikri. Į almanachą ji surinko skirtingų amžiumi, profesija ir išsilavinimu veidų ir vardų. Čia galima rasti pradedančių: Š.Petravičiūtę, U.Gužaitę, A.Maleravičių, G.Kelmelytę, S.Žižliauską, jau spėjusių pabuvoti ir apsitrinti literatūros turguje: V.Černiauskaitę, R. Rimkevičienę, L.Pranciškų, J. Viningą, S.Simanaitienę ir žinomų Klaipėdos krašte poetų ir rašytojų: B.Liniauskienę, J.Kantautą, D.Žibaitienę,S.Jonauską, A.J.Navicką, D.Molytę-Lukauskienę, A.Žalį, E.Karnauskaitę, A.Kuklį, R.Latvėnaitę-Kairienę ir A.Juozaitį.

Knygoje gausu pavardžių, tema ta pati – raktas ir žodžio grynumas. Kaip pavyko sudaryti žurnalą galės spręsti jo skaitytojas.

Kultūrinė almanacho dalis pasakoja apie senuosius Klaipėdos namus, jų istoriją ir ypatingus gyventojus, raktą žemaičių foklorui atverti demonstruoja D.Sobeckis, rašytojas ir bibliotekos direktorius J.Šikšnelis žvangina raktais į I.Simonaitytės biblioteką, muzikologė D.Petrauskaitė mosuoja sunkiu raktu nuo nostalgijos, tuo metu kai menotyrininkas P.Šmitas kalba apie A.Mėčiaus tapybos ypatumus, o jo  kolegė  K.Kučinskaitė apžvelgia jaunos fotografės E.Kerpytės foto vaizdus.

Dar almanache daug kalbama apie trijų vyrukų sukaktuviniais metais išdrapakuotus literatūrinius dirvonus – O. Bartkiūtės, V.Radavičienės, R.Skunčiko literatūrinėse įžvalgose ir kaip visada pateikiama miesto kultūrinio gyvenimo kronika, kurią jau daug metų sudaro I.Simonaitytės bibliotekos darbuotoja R.Merkevičiūtė.

Pristaytmas šiandien vyks 17 val. I.Simonaitytės bibliotekoje Gerlacho palėpėje (Herkaus Manto g. 25)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius