-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 28

Alytaus mero J.Krasnicko keiksmus išviešinusi L.Radzevičiūtė švenčia pergalę teisme

Garsųjį įrašą su Alytaus mero pareigas ėjusio Jurgio Krasnicko keiksmais paviešinusi buvusi miesto teatro direktorė Laura Radzevičiūtė iš pareigų atleista neteisėtai. Tokį sprendimą antradienį priėmė Kauno apygardos teismas. Dabar Alytaus savivaldybei teks patuštinti piniginę.
Laura Radzevičiūtė
Laura Radzevičiūtė / Stop kadras

L.Radzevičiūtė iš teatro vadovės pareigų atleista 2014 m. pabaigoje, J.Krasnicko vadovaujamos Alytaus miesto tarybos sprendimu. Po kelių mėnesių teatro vadovė merui „padėkojo“ su kaupu, anonimiškai paskelbdama garso įrašą, kuriame pareigas einantis Alytaus meras kalba apie galimybes „nu**zdyti“ milijoną, o Lietuvą siunčia... Na, turbūt prisimenate, kur.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgis Krasnickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jurgis Krasnickas

Skandalas kilo prieš pat savivaldos rinkimus, o L.Radzevičiūtė netrukus po įrašo paviešinimo prisipažino esanti jo autorė. Moteris tikino nesuvedinėjanti sąskaitų, bet sykiu tvirtino, kad jos atleidimas iš teatro direktorės pareigų buvo politiškai motyvuotas ir neteisėtas. Dabar šią jos poziciją palaikė ir teismas.

L.Radzevičiūtė savo atleidimą ginčijo kartu reikalaudama ne tik sugrąžinimo į pareigas, bet ir solidžios neturtinės žalos – 100 tūkst. eurų – priteisimo. Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija J.Krasnicko duobkasės skundą tenkino iš dalies.

L.Radzevičiūtės atleidimas pripažintas neteisėtu, tačiau teismas jos į pareigas negrąžina. Teisėjų kolegija nutarė, kad oficialiai darbo sutartis nutrūksta 2016 m. birželio 28 d. – teismo nutarties įsigaliojimo dieną. L.Radzevičiūtei taip pat priteista beveik 2 tūkst. eurų kompensacija, apie 4 tūkst. eurų už priverstines pravaikštas. Neturtinę žalą teismas įvertino gerokai kukliau, nei reikalavo atleista teatro vadovė – 1,5 tūkst. eurų. Mero keiksmus išviešinusiai moteriai taip pat priteista panaši suma bylinėjimosi išlaidų.

Nors ir negavusi prašytos pinigų sumos, L.Radzevičiūtė 15min teigė esanti laiminga dėl tokio teismo sprendimo.

„Džiaugiuosi, kad valstybėje, kad ir po ilgos, varginančios kovos teisingumas pamažu triumfuoja. Ačiū Kauno apygardos teismui, kuris jau ne pirmą kartą patvirtino, jog su manim buvo pasielgta neteisingai, susidorota”, – sakė buvusi teatro vadovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Laura Radzevičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr./Laura Radzevičiūtė

Nors piniginė kompensacija jai priteista iš Alytaus savivaldybės ir jos kontroliuojamo miesto teatro, moteris teigia sieksianti, kad pinigines atitinkamai patuštintų už jos atleidimą atsakingi politikai.

„Šis teismo sprendimas man atveria galimybę atitinkamai reikalauti tiesioginės atsakomybės iš valdininkų, kurie dalyvavo šiame susidorojimo procese, ir siekti, kad būtent iš kaltų asmenų būtų išreikalautos man priteistos išmokos ir žala. Tik taip bus apgintas viešasis interesas“, – teigia L.Radzevičiūtė.

Ji taip pat teigia sieksianti, kad būtų atnaujintas nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl J.Krasnicko veiklos.

Primename, jog J.Krasnickas pernai vykusiuose mero rinkimuose siekė perrinkimo kaip Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas. Prieš pat rinkimus keiksmais visoje šalyje išgarsėjęs meras buvo sutriuškintas – jau po pirmojo turo pergalę šventė buvęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Primename ir garsųjį įrašą su J.Krasnicko keiksmais. Tik įspėjame dėl necenzūrinės leksikos.

VIDEO: Jurgis Krasnickas – Alytaus miesto meras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius