Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 25

Ambasadoje Japonijoje Lietuvos piliečiams pradedama dalinti kalio jodido preparatus

Lietuvos ambasada Japonijoje, atsižvelgdama į Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendaciją pradėti profilaktinį kalio jodido naudojimą esantiems teritorijoje 250 km spinduliu apie Fukušimos I-ąją atominę elektrinę, pradeda kalio jodido preparato dalinimą Lietuvos piliečiams, esantiems šioje teritorijoje.
Jodo preparatais lietuviai domisi, tačiau nuo lentynų jų dar nešluoja
Jodo preparatais lietuviai domisi, tačiau nuo lentynų jų dar nešluoja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip pat rekomenduojama sekti vietos institucijų nurodymus dėl analogiško preparato naudojimo, pranešama Užsieninio reikalų ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

„Japoniją nuniokojus žemės drebėjimui ir cunamiui, įvykus incidentams branduolinėse jėgainėse, Lietuvos ambasada susisiekė ir palaiko ryšį su daugiau kaip 150 Lietuvos piliečių šioje šalyje. Diplomatai informaciją teikia visą parą. Padarysime viską, kad būtų pasirūpinta kiekvienu, kuris kreipsis pagalbos“, – sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis. 

Ambasada Lietuvos piliečiams siūlė įvairias galimybes išvykti – tiek į šalies pietus, tiek iš šalies. Turimomis žiniomis, iš Japonijos išvyko 45 Lietuvos piliečiai, iš jų trys – tarpininkaujant ambasadai specialiuoju Ispanijos vyriausybės reisu.

Trims galiojančių kelionės dokumentų neturėjusiems piliečiams buvo išduoti asmens grįžimo pažymėjimai, skirti kelionei į Lietuvą.

Šiuo metu Lietuvos piliečiams į Japoniją rekomenduojama nevykti.

Lietuvos piliečiai, norintys gauti kalio jodido preparato sau arba savo šeimos nariams, turintiems Lietuvos pilietybę, kviečiami atvykti į Lietuvos ambasadą Japonijoje (3-7-18 Moto-Azabu, Minato-ku, Tokyo) jos priėmimo valandomis arba susitarus. Atvykstantys turi turėti asmens dokumentą, preparatas išduodamas pasirašytinai.

Detalesnės informacijos galima teirautis el. paštu consul.jp@urm.lt. Dėl apsauginių priemonių taikymo ir kitais radiacinės saugos klausimais galima teirautis el. paštu rsc@rsc.lt bei telefonais +370 5 2361936, +370 698 10828, +370 698 29611.

Kalio jodido preparato vartojimas (paros norma): suaugusiems iki 40 metų ir vaikams, vyresniems negu 12 metų – vienkartinė 130 mg dozė (vartoti ne ilgiau kaip 10 parų), 3-12 metų vaikams – 65 mg vienkartinė dozė (vartoti ne ilgiau kaip 10 parų), kūdikiams nuo 1 mėnesio ir vaikams iki 3 metų – 30-35 mg vienkartinė dozė (vartoti ne ilgiau kaip 10 parų, žindomiems kūdikiams preparato dozę galima ištirpinti bet kokiame gėrime ar skystame vaikų maisto produkte), kūdikiams iki 1 mėnesio – 15 mg ne daugiau kaip viena vienkartinė dozė (žindomiems kūdikiams preparato dozę galima ištirpinti bet kokiame gėrime ar skystame vaikų maisto produkte), nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims – vienkartinė 130 mg dozė (vartoti ne ilgiau kaip 2 paras). Suaugusiems virš 40 metų jodo profilaktika nerekomenduojama.

Detali kalio jodido vartojimo instrukcija perduodama piliečiams kartu su preparatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius