Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Amerikiečiai Lietuvoje: esame įsipareigoję aplinkai, kurioje gyvename

Nesvarbu, kuriam laikui į svečias šalis atvyksta Jungtinių Valstijų piliečiai, jie jaučia didelę atsakomybę aplinkai, kurioje gyvena. Būtent todėl užsienio valstybėse esančių JAV ambasadų darbuotojai yra pasišventę prisidėti prie to, kad aplinka būtų švari ir graži bei tikisi savo pavyzdžiu užkrėsti ir kitus žmones, teigia Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Lietuvoje vadovė Anne E. Derse.
Ambasados darbuotojai rinko šiukšles
Ambasados darbuotojai rinko šiukšles / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vienas iš svarbiausių JAV aplinkosaugos politikos principų – skatinti bendruomenes aktyviai dalyvauti aplinkosauginėje veikloje. Aplinkos apsauga yra vienas iš pagrindinių Amerikos ambasados Vilniuje prioritetų“, – pirmadienio popietę kreipdamasi į aplinkos tvarkymo akciją susirinkusį būrį žmonių sakė ambasadorė.

Rodydama savo įsipareigojimą atsakingai elgtis su aplinka, JAV ambasada kartu su socialine akcija „Darom“ pirmadienį tvarkė ant Tauro kalno, netoli ambasados, esantį parkelį.

A.Derse taip pat pažymėjo, kad vienas iš kertinių Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos užsienio politikos akcentų – švari energija, švariosios technologijos ir aplinkosauga. Šią kryptį labai palaiko ir valstybės sekretorė Hillary Clinton, todėl po visą pasaulį išsibarsčiusios Amerikos ambasados savo veiksmais ir iniciatyvomis siekia prisidėti prie šios krypties palaikymo.

Norėdama pagelbėti „Darom“ savanoriams, su kuriais dalyvavo jau ne vienoje akcijoje, JAV ambasada savo šalies žmonių vardu savanoriams įteikė dovanų.

„Žinodami, kad informacija apie „Darom“ projektą skleidžiate internetu, elektroniniu paštu ir telefonu, norėtume padėti jums. Todėl, Amerikos žmonių vardu norime padovanoti jūsų organizacijai 12 telefonų ir du kompiuterius“, – džiugią naujieną „Darom“ atstovams pranešė JAV ambasadorė.

Įkūrė „Žaliąją komandą“

JAV ambasada ne tik skatina aplinkosaugines iniciatyvas mokyklose, įmonėse, vyriausybinėse ir nevyriausybinėse institucijose, bet ir pati stengiasi būti pavyzdžiu kitoms organizacijoms.

„Vasario mėnesį ambasadoje susibūrė „Žalioji komanda“, vykdanti įvairias žalias iniciatyvas. Šiai grupei priklausančių ambasados darbuotojų–savanorių tikslas – mąstyti, kaip ambasada galėtų prisidėti prie „žalio gyvenimo“ populiarinimo Lietuvoje. Skatiname darbuotojus rūšiuoti ir perdirbti šiukšles, taupyti energiją. Organizuojame tokias akcijas, kaip „Savaitė pėsčiomis“, „Savaitė su dviračiu“ ir pan.“, – 15min.lt sakė „Žaliosios komandos“ vadovė Michele Collins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius