Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 25

Amfiteatre viešai girtaujančiam jaunimui – policijos dėmesys

Kauno policija, gaunanti vis daugiau Senamiesčio gyventojų skundų, imasi žygių, kad pažabotų vasaros amfiteatre laisvalaikį triukšmingai leidžiantį miesto jaunimą.
Policija sustiprino patruliavimą ties vasaros amfiteatru, be to pareigūnai dažnai užsuka ir į netoliese esantį Santakos parką bei pilies prieigas.
Policija sustiprino patruliavimą ties vasaros amfiteatru, be to pareigūnai dažnai užsuka ir į netoliese esantį Santakos parką bei pilies prieigas. / A. Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Alkoholis

„Ramybės metu, kuris prasideda 18 val., nuo amfiteatro ir jo prieigų sklinda triukšmas, čia esančioje gatvelėje greitai važinėja automobiliai, vyksta triukšmingi masiniai jaunuolių susirinkimai. To rajono gyventojai policijai nuolat skundžiasi dėl triukšmo. Be to, amfiteatre ir jo prieigose nuolat vyksta alkoholinių gėrimų vartojimas masiniu būdu“, – teigė Kauno centro policijos komisariato viršininko pavaduotojas Danas Česnauskas.

Dėl dažnų vietos gyventojų skundų policijos pareigūnai pastarąsias dvi savaites į greta Nemuno prieš pora metų pastatytą vasaros amfiteatrą užsuka kiekvieną dieną. Pasak D.Česnausko, kiekvieną kartą pareigūnai į komisariatą nusiveža bent po kelis alkoholinius gėrimus viešai vartojusius jaunuolius. Centro policijos komisariato viršininko pavaduotojas patikino, jog dažnais apsilankymais pareigūnai siekia sudrausminti jaunimą.

„Kur besaikis alkoholio vartojimas, ten ir nusikaltimai. Nuo muštynių ir plėšimų viskas netruks pereiti iki sunkių sveikatos sutrikdymų, išžaginimų ar net nužudymų. Tai tik laiko klausimas“, – tvirtino D.Česnauskas.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas už Alkoholio vartojimą viešosiose vietose numato baudą nuo 30 iki 50 Lt. Šį nusižengimą padarius pakartotinai, bauda šokteli iki 100 Lt, o per vienerius metus už tai įkliuvus trečią kartą kodeksas numato administracinį areštą iki trisdešimties parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius