-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 27

Andriaus Varno suburtas buriuotojų klubas jubiliejų paminėjo jachtų paradu

Ir vėl per Minijos žiotis į Atmatą link Kuršių marių nutįso grakščių spalvotų ir baltaburių laivų paradas. Ir vėl vaizdas, žvelgiant į 21 laivo flotilę, putotų bangų daužomą, iš viršaus, įkopus į Uostadvario švyturį – puikus. Paradą veda legendinė „RagainėII“, klubo „Marių burės“ lyderio Andriaus Varno jachta, su kuria jis prieš keletą metų apiplaukė pasaulį.
Savivaldybės adm. direktorius S.Šeputis sveikina A.Varną.
Savivaldybės adm. direktorius S.Šeputis sveikina A.Varną. / 15min.lt/Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.

Ir vėl per Minijos žiotis į Atmatą link Kuršių marių nutįso grakščių spalvotų ir baltaburių laivų paradas. Ir vėl vaizdas, žvelgiant į 21 laivo flotilę, putotų bangų daužomą, iš viršaus, įkopus į Uostadvario švyturį – puikus. Paradą veda legendinė „RagainėII“, klubo „Marių burės“ lyderio Andriaus Varno jachta, su kuria jis prieš keletą metų apiplaukė pasaulį.

„Marių burės“ klubas, prieš 20 metų įkurtas Minijos kaime (Šilutės r.) ir turėjęs 18 narių, dabar – dvigubai didesnis. Bet prieš dešimt metų būtent šio klubo pastangomis ir kukliu Šilutės savivaldybės administracijos palaikymu bei gavus europinę 345 tūkst.litų paramą, dešiniajame Minijos krante iškilo pirmoji šiuolaikiška jachtų prieplauka. Joje buvo švartuojami pirmieji laivai.

Ir tada, ir dabar A.Varnas ir jo bendraminčiai gali didžiuotis – ši statyba Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje buvo ekonomiška ir ekologiška, ji tapo poilsiautojų mėgiamu traukos tašku .

„Norėjau parodyti, ir man pavyko, kad prie vandens kelių nesudėtinga ir nebrangu įrengti patogias prieplaukas, pakelti buriuotojų ir keliautojų aptarnavimo kultūrą, garsinti šį karštą“, – džiaugiasi, minėdamas su bendraminčiais dvigubą jubiliejų, klubo lyderis A.Varnas.

Jį per pečius šiandien apkabino ir sakė pagarbos žodžius Šilutės savivaldybės administracijos direktorius Stasys Šeputis, prieš šešetą metų taip pat tapęs šio klubo nariu. Tarp sveikintojų buvo ir rajono tarybos narys,Nemuno deltos regioninio parko direktorius Vaidas Pavilonis ir, žinoma, buriuotojų gildijos atstovai iš artimų ir tolimų kraštų.

Šiandien daug laivų, praplaukdami Minija pro šventiškam sambūriui susirinkusias 22 jachtų įgulas, garsiniais signalais jiems atidavė pagarbą. O nuo motorlaivio „Perloja“ denio visas būrys žinomų Kintų miestelio gyventojų, šiandien ant vandens minintys girininko gimtadienį, praplaukdami šaukė garsius ir šiltus linkėjimus sėkmės ir gero vėjo Andriui ir visiems klubo nariams.

„Šiandien mūsų klube jau gali švartuotis dvigubai daugiau laivų, nei prieš dešimt metų, džiaugiamės baigę statyti elingą ir sambūriams skirtą pastatą. Dabar jame – tik fotonuotraukų paroda iš mano su dukra kelionių po pasaulį, su laiku įsirengsime, bus jauku“, – sako A.Varnas.

Minijos jachtų prieplauka, pirmasis europinis objektas Šilutės rajone, buvo ir liko vienintelis, kurio statybų sąmata nebuvo išpūsta. Nes betono plynėmis teritorija aplink jį nebuvo užklota. 22 vietų prieplauka su namu, slipu, mašinų stovėjimo aikšte iš viso 2004 m. kainavo apie pusę milijono litų.

O Šilutės mažųjų laivų uostas, po kelerių metų pastatytas,buvo penkis kartus talpesnis, jo kaina – 14mln.litų. Nes negailėta betono, kuria užklotos dykvietes aplink. Jos dabar stovi tuščios.

Šiandien dvigubo jubiliejaus – klubo įkūrimo 20 ir prieplaukos atidarymo 10 metų – minėjimas ant Minijos kranto tęsis klausantis koncerto, verdant žuvienę, dalijantis įspūdžiais iš kelionių jūromis ir vandenynais. A.Varnas su žmona dar šį rudenį savo „RagaineII“ mėnesiui ketina išplaukti į Kanarų salas. „Gyvenimas gražus, juo reikia spėti pasidžiaugti“, – sako.

Beje, šiandien į Uostadvario švyturį iš Klaipėdos sulėkę 17 komandų, dalyvaujančių švyturių ralyje, pasidžiaugė netikėtu reginiu – link Kuršių marių nuo Minijos žiočių judančiu jachtų paradu.Panašus laivų paradas buvo tik pavasarį, jį tada rengė Nemuno deltos regioninis parkas.Užkalbintos valstybės tarnautojos iš Gargždų sakė įspūdžiais likę labai patenkintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius