Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 02

Andrius Burba iš lėšų parlamentinei veiklai 2,5 tūkst. litų išleido interneto svetainei kurti, bet ji dar neveikia

Jungtinės liberalcentristų ir „prisikėlėlių“ frakcijos narys Andrius Burba turi pusmetį iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų finansuojamą interneto svetainę, kuri vis dar neveikia.
Andrius Burba.
Andrius Burba / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Neseniai Seimo nariu tapusio „prisikėlėlio“ pirmojo ir antrojo šių metų ketvirčių ataskaitose nurodoma, jog per pirmuosius tris mėnesius jis telekomunikacijų ir interneto paslaugoms išleido kone 1,3 tūkst. litų, vėliau – jau per 2,5 tūkst. litų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pirmojo metų ketvirčio ataskaitoje pats Seimo narys nurodė, jog didžioji dalis šių lėšų skiriama jo asmeninei interneto svetainei andriusburba.lt kurti ir prižiūrėti.

Tačiau svetainė vis dar neveikia. Parašius šios svetainės adresą pasirodo pranešimas, kad ji vis dar kuriama.

Įtarimų dienraščiui sukėlė ir kito buvusio „prisikėlėlio“, dabartinio Krikščionių frakcijos nario Aleksandro Sacharuko išlaidos, kuris visas parlamentinei veiklai skiriamas lėšas išleidžia transporto reikmėms, o į automobilį pilą ir benziną, ir dyzeliną.

Dalis 6,2 tūkst. litų, kuriuos A.Sacharukas išleido per pirmąjį metų ketvirtį, buvo skirta jo asmeninio automobilio techninei priežiūrai ir remontui, teigiama ataskaitoje. Bet balandžiui, gegužei ir birželiui parlamentinei veiklai skirtas lėšas – apie 6,3 tūkst. litų – politikas išleido tik degalams.

Tam, kad išleistų tiek pinigų, A.Sacharukas galingu ir nemažai degalų ryjančiu automobiliu kiekvieną dieną turėjo nuvažiuoti po kelis šimtus kilometrų, pastebi dienraštis.

Vilniuje gyvenantis pagal partijos sąrašą išrinktas Seimo narys kartais tą pačią dieną pildavosi ne tik benzino, bet ir dyzelino.

A.Sacharukas tikino degalų šeimai ir automobiliams už parlamentinei veiklai skiriamas lėšas nepilantis, o tiek sudeginantis pats.

„Aš tikrai labai daug važinėju – ir ne tik pats važiuoju, bet ir kolegas vežu. Todėl frakcijoje net gavau Vairuotojo pravardę, o degalams išleidžiu net daugiau nei galiu panaudoti parlamentinių lėšų. Važiavome į renginius su Seimo sporto komandomis, kai kuriuos kolegas vežiau į renginius pajūryje, pats tris kartus buvau Kaune dėl kandidatavimo vienmandatėje apygardoje, važiavau į Visaginą“, – dienraščiui sakė parlamentaras.

Be to, politikas tvirtino turintis du automobilius, kurių vienas varomas benzinu, o kitas – dyzelinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius