-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 24

Andrius Krivas: vėliau Ukrainai bus dar sunkiau atlaikyti Rusijos spaudimą

Užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas viliasi, kad Ukrainos valdžia atsižvelgs į tūkstančių protestuotojų balsą ir kitą savaitę ryšis pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES). Viceministras aiškina, kad reikia dėti pastangas iki paskutinės minutės, nes vėliau Ukrainai bus dar sunkiau atlaikyti Rusijos spaudimą.
A.Krivas.
A.Krivas. / urm.lt nuotr.

„Tas sprendimas sudavė labai rimtą smūgį šansams, kad Ukraina pasirašys sutartį, bet jis nesunaikino šių šansų. Esame pasiryžę su kolegomis iš ES tęsti diplomatines pastangas iki paskutinės minutės, kad būtų išnaudota galimybė pasirašyti sutartį“, – sekmadienį Vilniuje vykstančioje Rytų Europos intelektualų konferencijoje sakė viceministras.

Reikia tikėtis, kad tai, kas dabar vyksta Kijeve, tas 100 tūkst. ukrainiečių balsas, bus išgirstas ir šalies vadovybėje. Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius nėra taręs paskutinio žodžio šiame procese, tikiu jo politine išmintimi ir intuicija, – sakė A.Krivas.

„Tačiau yra veiksnių, kurie nuo mūsų nepriklauso, jie gali turėti įtakos galutiniam rezultatui. Reikia tikėtis, kad tai, kas dabar vyksta Kijeve, tas 100 tūkst. ukrainiečių balsas, bus išgirstas ir šalies vadovybėje. Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius nėra taręs paskutinio žodžio šiame procese, tikiu jo politine išmintimi ir intuicija“, – aiškino jis.

Jis čia pat pripažino, kad diplomatinės galimybės jau beveik išsemtos, tačiau, anot jo, nereikėtų pasiduoti pagundai nuleisti rankas ir tikėtis, kad ES ir Ukraina sutartį pasirašys vėliau.

A.Krivas atkreipė dėmesį, kad ES neketina užtrenkti durų Ukrainai, tačiau vėliau sutartį pasirašyti gali būti dar sunkiau.

„Noriu perspėti, kad Vilniuje mes labai arti priartėjome prie pasirašymo, ar būsime arti pavasarį, kai bus kitas ES ir Ukrainos susitikimas, ar rudeniop, yra didelis ir atviras klausimas, nes turint būsimo pasirašymo perspektyvą, spaudimas iš Rusijos, ko gero, nemažės, priešingai – jis stiprės ir įgis naujas, dar labiau sofistikuotas formas“, – tvirtino viceministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius