Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14

Andrius Kubilius: Artūro Zuoko teiginiai, kad jis rūpinasi „Rubikono“ įtakos mažinimu, skamba ironiškai

Premjeras Andrius Kubilius dviprasmiškais ir ironiškais antradienį pavadino Vilniaus mero Artūro Zuoko teiginius, esą sostinės vadovas rūpinasi vadinamojo „Rubicon“ koncerno, pakeitusio pavadinimą į „Icor“, įtakos mažinimu.
Spaudos konferencija
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Meras A.Zuokas skelbiasi, kad jis rūpinasi „Rubikono“ įtakos sumažinimu Vilniaus miesto šilumos ūkiui – man tai skamba labai dviprasmiškai, sakyčiau, ironiškai“, – interviu Lietuvos radijui sakė ministras pirmininkas.

Pasak jo, konservatoriai siekė mažinti oligarchines tendencijas burdami koaliciją be A.Zuoko – pastarąjį A.Kubilius pavadino „žinomu Rubikono draugu“.

A.Kubilius taip pat sakė, kad dviprasmiškai teisiškai ir finansiškai yra vertinamas Vilniaus valdžios pirmadienio sprendimas „Vilniaus energijos“ akcijas perleisti koncerno „Dalkia“ antrinei bendrovei. Registrų centro duomenimis, „Icor“ akcininkai dalyvauja „Vilniaus energijos“ ir „Dalkia Lietuvos“ valdyme.

„Sprendimas pirmosiomis savaitėmis susiformavus A.Zuoko valdomai koalicijai skubėti priimti tokį sprendimą, kuris yra ir teisiškai, ir finansiškai labai dviprasmiškai vertinamas, ir kurio tas pats „Rubicon“ koncernas, ir „Dalkia“ koncernas siekia pakankamai seniai, ir atspindi labai aiškiai, kokie prioritetai yra šiandieninės valdančios Vilniaus miesto valdančios koalicijos. „Rubikono“ prioritetai yra patys svarbiausi“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

„Sunku čia įžiūrėti žmogaus prioritetus, nes taip ir nepaaiškinta žmonėms, ar nebus taip, kad visiems žmonėms priklausantis šilumos ūkis, kuris garantuoja, kad Vilniaus mieste yra gaunamos šilumos paslaugos, nebus įkeistas vardan to, kad pats „Dalkia“ koncernas plėtotų kokių nors šilumos ūkio projektus kur nors Rusijoje“, – tvirtino A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius