Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 07

Andrius Kubilius: jei ekonomika sparčiai auga, nereiškia, kad tai žmonės pajaus greitai

Išklausęs ne tik prezidentės Dalios Grybauskaitės metiniame pranešime nuskambėjusių pagyrų dėl krizės suvaldymo, bet ir raginimo „rimtai svarstyti minimalaus darbo užmokesčio klausimą“, premjeras Andrius Kubilius pažadų, kad minimali alga augs, nežarsto. Jo teigimu, nors ekonomika sparčiai auga, dar nereiškia, kad tai greitai pajaus žmonės.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Rimtai svarstykime minimalaus darbo užmokesčio klausimą. Dėl jo turime būti apdairūs, tačiau negalime būti užsispyrę. Tesėkime pažadą atkurti pensijas. Socialinė sistema laukia realių reformų, o ne popierinių koncepcijų ar gairių“, – antradienį Seime skaitydama metinį pranešimą sakė valstybės vadovė.

Profesinių sąjungų atstovai siekia, kad minimalus atlygis iki mokesčių būtų padidintas iki 1 tūkst. litų.

„Mes jau esame sakę, kad klausimą reikia spręsti atsakingai. Buvome neseniai susitikę su Trišale taryba, profesinėmis sąjungomis ir sutarėme, kad rugsėjį grįšime prie esminių svarstymų, tardamiesi dėl konkrečių planų 2012 metais. Minimali alga yra viena iš sudėtinių dalykų, dėl kurių turime susitarti“, – nieko nenorėjo žadėti Vyriausybės vadovas.

Jis pabrėžė, kad reikia tartis ir dėl šalies finansinio stabilumo išsaugojimo, kovos su nedarbu ir kitų svarbių dalykų. „Čia matau labai panašų prezidentės požiūrį“, – pridūrė premjeras.

Jis priminė, kad metiniame pranešime D.Grybauskaitė atkreipė dėmesį į įspūdingą ekonomikos augimą, tačiau, anot A.Kubiliaus, „makroekonomikos atsigavimas statistikoje dar nereiškia, kad pagerėjimą jau šiandien pajus žmonės“.

„Reikia žmonių dar ir dar kartą prašyti kantrybės. Reikia išsaugoti ekonomikos atsigavimą ir nepulti išlaidauti, padėti labiausiai socialiai sudėtingoje situacijoje esantiems žmonėms. Tai prezidentės įvertinta kaip svarbus prioritetas, – kalbėjo A.Kubilius. – Jau esame skelbę, kad nuo naujųjų metų sumažintos pensijos bus atstatytos, tai nėra paprastas darbas. Biudžetui tai kainuos 600 mln. litų.“

Anot premjero, Vyriausybė nuoširdžiai pritaria prezidentės siekiui kovoti su korupcija. „Nuosekliai ir sistemiškai pertvarkome daugelį sričių – pradedant energetika, baigiant viešaisiais pirkimais, siekdami nepakantumo tiek sisteminei korupcijai, tiek smulkiam kyšininkavimui“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius